Silver för F03 i Kristianstad Arena Cup
2018-01-22 20:59
GFF F03
För andra helgen i rad lyckades GFF F03 kämpa sig till en finalplats i Kristianstad Arena! Efter mycket fint spel och 6 härliga matcher knep vi silvret efter en spännande final.
Som nyblivna Skånska Mästare gick vi ut i gruppspelet i denna stora turnering, 26 lag anmälda i F14-kassen, med stort självförtroende.
I första matchen mötte vi Kiaby/Vanneberga vilka vi ganska enkelt kunde besegra med 3-0. Allt som vi pratat om efter DM kunde man se att tjejerna anammat och taktiskt gjorde vi ett mycket fint gruppspel. Solklar spelidé och många snabba byten.

Andra matchen mötte vi Emmaboda IS. Vinst 2-0 till GFF efter fint spel.
Tredje gruppspelsmatchen var vi extra taggade då Fortuna FF stod för motståndet. Vi ville bli gruppetta för att undvika en 1/8 dels final. Efter en minut hade Malak spräckt nollan på Fortuna och vi gjorde en väldigt bra match i mycket högt tempo. 3-0 efter hattrick av Malak.

I kvarten ställdes vi mot Södra Sandby. Ett trevligt gäng som dock var ett nummer för litet denna dag. Vi vann med 2-0.

Semifinal mot Rödeby 1. Det kändes som vi hade kontroll på matchen från första minuten. Dock tog Rödeby ledningen. Minuterna gick, men det fanns ingen chans att tjejerna skulle släppa denna matchen. Vi vände och vann med 2-1.

Finalen blev en repris på DM. En mycket trevlig match mot Höllviken. 1-1 i matchen, sen ett antal förlängningar som blev mållösa. Massor av chanser för bägge lagen. En gastkramande match, nervöst men underbart på samma gång. I straffläggningen drog Höllviken det längsta strået. Kunde gått hur som helst. Bara att gratulera Höllviken, det är sådana här matcher vi vill ha!

Den stora fina silverpokalen landade i Glumslöv kring midnatt. Tack tjejer, föräldrar, motståndare och arrangör för en fantastisk kväll!

Nu laddar vi om inför gruppspelet i SM.

Ledarna