Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
P02 och Cup Denmark, en tränares dagbok
2016-08-07 08:38
Fotoalbum GFF P02 i Cup Denmark 2016
Vårt glada P02-lag har för första gången deltagit i Cup Denmark. Turneringen utspelade sig på Själland, närmre bestämt i Ishöj 1,5 mil söder om Köpenhamn.

Det blev ingen större framgång resultatmässigt. Vi förlorade 4 matcher och vann 1. Likväl vill jag påstå att det var en mycket lyckad resa med ett skönt gäng grabbar som trivs i varandras sällskap. Det bjöds på många härliga skratt och periodvis spelade vi riktigt bra fotboll. Här följer noteringar ur en tränares dagbok och Uffe Andersson fina bilder:


Torsdag 28/7

14:10 Samling på parkeringen till Glumslövs station, eller ”Plattan” som vi säger i Glumslöv. Det är kommunicerat att allt på Cup Denmark sker inom gångavstånd. Vårt upplägg är därför att ta tåg med laget till Ishöj C. För att avlasta grabbarnas bagagekånkande kompletterar tränarkollega Kovacek transportlösningen med en bil och släp. Han har lyckats få Dennis Maskinuthyrning i LA att sponsra oss med ett täckt släp. Bilen sponsrar han själv.

Mycket folk. Föräldrar och syskon. Förväntan.

14:37 Avgång Glumslöv C för tåg mot Trelleborg. 12 spelare och undertecknad. Kollega Kovacek, Mattias och Andy åker bil med släp.

15:05 Avstigning Lund C. Inräkning. Omgruppering till spår 2.

15:19  Avgång Öresundståg mot Helsingör. Öresundsvagn utan AC. Varmt. Grabbarna är uppskruvade.

16:08 Avstigning Köpenhamn H. Inräkning. Letar spår till S-tog, linje A eller F. Hittar gemytlig dansk stationsvärd som visar vägen.

16:34 Avgång med lokaltåg, riktning Ishöj. Grabbarna vet inte riktigt var de skall göra av all sin energi. Puttas, boxas, hoppar, klättrar… Är vi inte framme snart?

16:55 Avstigning Ishöj. Längs spåret har jag sett en skola där det sprang mycket fotbollsungdomar utanför. Tycker att det kan stämma rätt bra med min karta. Vi tar sikte på den skolan. Helt fel skola. Ringer kollega Kovacek:

Han: ”Det har blivit ändringar. Brandmyndigheten har underkänt vår skola. Vi ska bo i utkanten av Ishöj. Strandgårdsskolen”

Jag: ”Kom och hämta oss!”

18:00 Incheckning i liten men modern skolsal på Strangårdsskolens andra plan. Det flyttas skolmöbler madrasser och packning. Noterar att de flesta i laget, inkl ledare, införskaffat den modernare, högre och bredare varianten av luftmadrass med reglage och elanslutning. Min medtagna förgreningsdosa kommer väl till pass. Genomgång av förhållningsregler. Huvudregel: Vi i Glumslövs FF håller ihop.

19:00 Gemensam promenad mot McDonalds. Rasmus vägleder via mobilapp. Den leder oss mest runt. Efter en halvtimmes gång har grabbarna tappat förtroendet för Rasmus och hans app. Jacob A tar över rollen som vägvisare och app-specialist. Efter ytterligare 45 minuters promenad befinner vi oss utanför ett köpcentrum där det eventuellt funnits en McDonalds-restaurang en gång i tiden. Tillfrågad ortsbefolkning är oense i frågan. Oavsett existerar den inte längre. Elliott och Noa, vars mor är danska, får nytta av sina språkkunskaper.

20:20 Vi beslutar oss för att testa köpcentret som visar sig vara stängt till stora delar men likväl inhyser en öppen KFC-restaurang.

20:35 KFC i Ishöj får sin största beställning för dagen. Kanske för hela månaden. Kvällens middag intages med omsorg. Benne har beställt Chili-Chicken-Wings och tvingas skölja ner middagen med tre omgångar isvatten.

21:30 Åter på Strandgårdsskolen. Kvällen ägnar killarna åt ”Tagen”, fotboll och närmre bekantskap med andra lag. Framförallt flicklag.

23:00 Läggdags. Frasse är besviken över att ett äldre flicklag dissat honom och Wille.

Frasse: ”De sa att de inte ville sitta barnvakt!”

Garv.

23:30 Ska det vara tyst. Det är det definitivt inte. Jag ryter till. Sorlet upphör men det är många som har svårt att somna första natten som vanligt. Jag också. Kex snurrar som en propeller på sin madrass.


Fredag 29/7

01:20 Nu tror jag de flesta sover.

07:15 Kollega Kovacek väcker mig och grabbarna. Vi är fort på fötter. Tandborstning och packning av dagens fotbollsutrustning. Därefter kör oss Taxi Kovacek, utan taxameter tillslagen, i tre omgångar till Cup-Centrat där frukost intages. Tre mackor per pers, müsli och corn-flakes.

9:30 Samling och matchgenomgång. Utdelning av matchställ. Oerhört viktigt för grabbarna vilket nummer de får.

10:45 Avspark mot Rapid Plzen, Tjeckien. Enligt Filip kommer Pilsnern från Rapid Plzen. Jag litar på Filip. De kan lira fotboll också. Spelar fysiskt med hög press. De snittar + 15 cm och kg jämfört med oss. Vi spelar dock defensivt bra över hela plan. Filip lysande i mål. Tvingas kapitulera en gång strax innan paus. I andra får vi in ett par bollar mellan deras backlinje och målvakt vilket ger oss ett par frilägen. Dock utan mål.

Rasmus (185 cm) till Joel (145 cm) som markerar tjeckernas längsta spelare på hörna:

”Jag kan ta honom”

Joel: ” Ja, men jag hjälper dig!”

Slutresultat: 0-2. Matte & Benne bra. Andy och Jacob gör jobbet denna match, även hemåt. 3 man skadade, inte bra.

12:00 Lunch. Chorizo och annan korvisch.

14:35 Avspark mot Vapnö IF, Halland. Enligt svärfar, som är gammal lantbrukare, ståtar Vapnö med Sveriges största djurbesättning om över 500 kor på ett och samma gods. Kan man lita på svärfar?

Motståndarna dominerar första halvlek. Vi har alldeles för dålig rörlighet och för få spelare som vill ha boll. Storspel av Filip och Mattias gör att vi håller nollan. Efter paussnack går vi ut och dominerar andra. Alla lyfter sig. På en intränad hörnvariant som vi kallar ”Tarzan” skjuter Wilmer mycket snyggt in 1-0 via bortre stolpen efter perfekt upplägg från Ivar. Stort jubel och lag-kramar.

Vapnö trycker på för kvittering. De chansspelar. Kex stänger sin högerkant, Frasse vänsterkanten. Ivar bra i target. Wilmer spelar non-stop och gör det lysande. Benne slår en gigantiskt lång inspark som friställer en kvick Noa. Han väntar kallt ut målvakten innan han distinkt smäller in 2-0. Slutresultat. Jubel från publiken och vågen från spelarna. Det är många supporters på plats. Känns som om halva Glumslöv har invaderat Själlands campingar, stugor och hotell. Kul!

15:30. Ösregn. 3 omgångar med Taxi Kovacek tillbaka till Strandgårdsskolen.

16:15. Dusch och ombyte. Ont om vatten i duscharna. Man blir mer fuktig utomhus.

16:45. Filip O anländer, direkt från Kastrup. Välkomnas med sång från grabbarna. Värmande!

18:30 3 omgångar med taxi Kovacek tillbaka till Cup Center.

19:00 Middag. Schnitzel av kalkon. Smakar fågel.

19:30. 3 omgångar tillbaka.

20:00 Lek och spel.

22.20 Stämningen är hög på kortspelet. Vi spelar ”nervös”. Uppskattas inte av grannarna i IFK Göteborg. Deras ledare ber oss att vara tysta. Han heter nog Glenn.

23:00 Läggdags.

23:03 Knäpptyst.

23:20 Verkar som om alla sover.

 Lördag 30/7

04:10 Vaknar. Har golvkänning. Luftmadrassen läcker. Inte läge att pumpa om nu. Svårt att somna igen.

05:30 Somnar om.

07:15 Kollega Kovacek väcker oss. Ryggen värker.

08:15 Frukost

09:45 Samling och matchgenomgång. Vi trycker på vikten av att vara med från start.

10:45 Avspark mot Svärtinge Östergötland. Vi är inte med från start. Underläge 0-2. Bättre sen. Elliot och Noa piggnar till, Joel ute på kanten likaså. Wilmer och Rasmus kombinationsspelar på mittplan. Rasmus bestämmer sig för att skjuta från ca 30 meter. Pang upp i nättaket. Ett fantastiskt skott och ett fint fotbollsmål. Slutresultat 1-3. Det börjar regna.

12:00 En bolltrixare uppträder utanför ingången till matsalen. Han söker motståndare. Rasmus ställer upp till övriga grabbars jubel. Ännu större jubel när han åker på en snygg tunnel.

12:15 Lunch. Pasta Bolognese.

15:30 Avspark kvalspel mot Sollentuna, Stockholms län. Det tokregnar. Sollentuna har en välvuxen snabb högerytter som med boll springer förbi våra killar. Tre gånger om resulterar hans ruscher i mål när han passar snett inåt bakåt. Våra killar tappar självförtroendet och vill byta. Rasmus går ner som mittback och stoppar blodflödet. Spelar riktigt bra när han är lite förbannad. Wilmer sliter som ett djur. Wille duktig. Hela laget bättre i andra. Dock många småskador, många byten. Slutresultat 0-4.

Tungt att vara ledare när det blir flera förluster på rad. Spelare deppar, föräldrar deppar… Energidränage.

16:30 Föräldrarna skjutsar oss Cup Center – Strandgårdsskolen- Cup Center så att vi kan duscha i lite bättre duschar och göra oss fina för kvällens Disco!

19:15 Kvällsmat, Nötfärsburgare.

20:30 Insläpp till Discot. Vi ledare ombeds hålla oss utanför. Enligt anonyma och av grundlagen skyddade källor var Mattias uppe på scenen och dansade. Frasse träffade tjej från Nyköping. Noa, som glömt att ta med skjorta från skolan, gjorde, enligt samma källor, succé på dansgolvet i lila målvaktströja nr1

22:45 Alla åter i skolsalen som luktar kattpiss av alla blöta kläder. Mycket disco-snack. Undersökning av Ivars, Rasmus och undertecknads luftmadrasser på jakt efter misstänkta läckor. Ingen läcka kunde identifieras.

23:00 Läggdags. Mycket snack om Nyköping.

23:20 Tystnaden infinner sig.

23:45 Kollega Kovacek börjar snarka. Han har dragit på sig en förkylning av allt regnande.


Söndag  31/7

03:10 Ljuset tänds helt oförklarligt i sovsalen. Som tur är ligger kollegan rakt under strömbrytaren och kan släcka snabbt igen. Killarna sover och hinner inget märka. Proceduren upprepar sig ett par gånger denna natt. Dagen efter får vi höra skräckhistorier från andra lag där ljuset tänts var sjätte minut. Varde ljus!

07:45 Väckning. Vi har gett grabbarna en halvtimmes extra morgonsömn för att samla energi. Taxi Kovacek sätter snabbt igång verksamheten så att vi inte ska missa frukosten.

10:00 Samling och matchgenomgång. Flera skavanker nu. Frasse och Kex bandageras av de danska ”Samariterna” på plats

11:00 Avspark mot Husqvarna FF i slutspelet. Vi får en kanonstart när Elliott rinner igenom och snyggt sätter 1-0 till de gröna. Sen tar det stopp. Husqvarna har en rödlätt, välvuxen vänsterytter som löper ifrån oss gång efter annan. Energin går ur oss och det är ont om krafter. Några killar visar pannben och vilja, men de är tyvärr för få. Wille gör sin bästa match i turneringen och dominerar sin högerkant. Rasmus har ett nytt kanonskott från 30 meter men denna gång smiter det över ribban. Slutresultat 1-6. Ridå.

11:50 Vi applåderar varandra och tackar för fina insatser och härlig gemenskap. Utdelning av passen som jag hållit i hårt hela helgen.

12:00 Lunch. Köttbullar med potatismos. Turneringens bästa.

13:00 Åter på Strangårdsskolen. Packning, städning och återställande av skolbänkar. Tack och hej och omfamningar.

14:00 Den danske Inspektören och nyckelmannen ger oss med beröm godkänt. Även vi ledare kan åka hem. Frun kör bilen. Tänker att det är ett härligt gäng killar i Glumslövs P02. Tar väl hand om varandra och trivs i varandras sällskap. Vi behöver växa till oss för att prestera bättre fotbollsmässigt, men det kommer ju.  Kul har vi haft det.

14:20 Somnar, strax innan Öresundsbron.

/Thomas Persson

 Nyhetsarkiv
Seriesegrare!2018-10-08 13:56
Mixat i Lund2018-09-05 19:49
Derby igen2018-08-27 11:30
Bildspel på Exan2018-08-20 15:48
Tennis på Exan2018-08-20 15:15
Gothia Cup 20182018-06-19 22:32
Det går bra nu2018-05-07 13:15
Femetta mot serieledarna2018-04-30 08:22
Mot Gothia Cup 2018!2018-03-03 13:59
Nyförvärv till P022017-12-19 10:00
Höstfinal i Dösjebro2017-10-14 18:03
9 man och 11 mål2017-05-30 15:29
Nyförvärv till P022017-05-24 23:18
Trematchersvecka2017-03-14 11:07
Massor med mål2016-11-28 12:34
P02 i Svalövscupen 20162016-11-20 15:33
Vinterserien är i gång2016-11-14 12:38
Serieseger för P02 2016-10-03 11:05