Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
P02 i Skadevi Cup, en tränares dagbok
2015-07-04 08:45
Fotoalbum GFF P02 i Skadevi Cup 2015
GFF:s P02 har deltagit i Skadevi Cup, Skövde med omnejd. Sju matcher i dagarna tre. Här följer en tränares dagboksanteckningar och Ulf Anderssons fina bilder.

Torsdag 25/6

Kl 13:00 Samling parkeringen Glumslövs IP. Förväntan. 12 grabbar: Andy, Alex P, Noa W, Elliott W, Jacob, Noah O, Elias, Wilmer, Rasmus, Moltas, Filip O & Matte. Tre ledare: Roger Kovacek, Ulf Andersson & jag. Som väntat har vi för mycket packning för att få plats. Skickar ett antal väskor med supportrarna Lena Olsson och Stefan Thermaenius.

Kl 15:30 Första stoppet. McDonalds Jönköping. Spring i benen men god stämning. Personalen stressad över storbeställning.

Kl 16:45. Kissepaus i västgötska skogarna.

Kl 17:30. Framme i Skövde. Anmälan Billingehovs Ishall. Matlåda och passagekort.

Kl 18:15. Anländer Västerhöjdsgymnasiet, vår bas under turneringen. Förvirring vid incheckningen. Receptionen har handskrivna lappar och väntar inget lag från Glumslöv men väl två från Grimslöv (tätort Alvesta kommun). Vi beslutar oss för att annektera Grimslövssalarna. Vår skolsal visar sig vara en Kemisal i etage. Trångt med mycket bänkar och stolar.

Kväll. Installation och pumpning av madrasser. Ulfs och Jacobs läcker. Hål sökes och tejpas med silvertejp. Tjejerna i GFF F13 har salen bredvid oss och de börjar droppa in. Vi ses i Skövde!

Genomgång med grabbarna om förhållnings- och ordningsregler. Inga problem.

Vår målis Filip B anländer med mittback Elliott N och möts av jubel och omfamningar från de andra grabbarna. Värmande.  Thomas Berg gör en imponerande dagstur Spanien- Kastrup-Glumslöv-Skövde-Glumslöv.

Kl 23. Läggdags. Fnittrigt. Roger är kraftigt förkyld och snarkar. Bröderna Wikström tycker vi skall tejpa honom med silvertejp.  Det ständiga snurrandet och vändandet på luftmadrasser skapar en ljudkuliss som för tankarna till ett lastfartyg. Själv har jag lyxat till det och tagit med mig en hopfällbar campingsäng för ryggen skull. Den knarrar likt förbannat den också.


Fredag 26/6

Kl 05:15. Vaknar av att det är kallt. Luftkonditioneringen funkar i alla fall om natten.

Kl 8. Väckning av grabbarna. De är snabbt på benen. Frukost. Vi bor bredvid matsalen. Noah, bröderna Wikström och Wilmer petar i maten. Tvingar dem att ta om. Alla snackar om kvällens stora disco i ishallen vid cupcentrat. Alla ska dit.

Kl 9. Spelgenomgång. Därefter avfärd mot Axvall, 20 minuters bilfärd väster om Skövde. Rogers GPS hittar fint till Axvall men inte till IP där. Han går av bilen för att vinka in en gubbe och fråga om vägen. Gubben vinkar tillbaka men cyklar glatt vidare. Grabbarna skrattar så de kiknar.

Otroligt vacker IP. Idyllen för tankarna till någon svensk 50-talsfilm. Stor bred plan med fin matta. Vi är först ut på A-plan och kan påbörja uppvärmningen.

11:00. Avspark mot Emmaboda kombination. Vi tar ledningen genom Noah. Emmaboda har en ruskigt snabb högerytter men vi har Filip O. Emmaboda är duktiga. Det artar sig till en väldigt fin fotbollsmatch med många målchanser åt båda håll. Mest åt Emmabodas. Filip B storspelar i målet. Imponerad av hans lugn och följsamhet.  Trots detta går Emmaboda upp till 3-1-ledning. Noa W kvitterar genom ett fartfyllt solonummer från halva plan. Snyggt. Domaren är av äldre modell. Den typen som inte orkar peka riktning på inkast. Det lag som först tar bollen får kasta.  Noah kommer fri men blir felaktigt avblåst för offside. Filip B räddar på mållinjen men domaren blåser mål. Elias får bryt på domaren, en sk Härdsmälta, och vi tvingas byta ut honom. Slut 2-4. Med lite flyt hade vi fått med oss en poäng. Å andra sidan skapade smålänningarna betydligt fler chanser än vi och Andy räddade en boll på mållinjen.

Lunch: Åter på plats på Västerhöjdsgymnasiet. Korv Stroganoff med ris. Några grabbar börjar bli tveksamma till kvällens disco.

14:00 Avspark Axvalla IP Glumslöv, Skåne – Ballerup, Danmark. Ballerup är duktiga men vi gör en bedrövlig match, undantaget Rasmus som hamnar i sitt ”förbannad-läge” och vinner närkamper på löpande band. Förlust 0-6.

Det visar sig senare att Ballerup är en av turneringens bästa lag som pressar suveräna vinnarna Nässjö till en uddamålsvinst i kvartsfinalen

Knäpptyst i bilen tillbaka från IP. Vi går och duschar och byter om till träningsställ varpå vi beger oss till Skultorps IP för att heja fram F13-tjejerna i deras match mot QBIK från Karlstad. Det går inledningsvis trögt för våra Glumslövstjejer på en bedrövlig plan. I andra lossnar det dock och vi bjuds på flera fina mål i matchen som slutar 5-0. Tjejerna har ett 25-tal föräldrasupporters på plats och det blir bra tryck när grabbarna kör igång ”andra sidan är ni klara” och föräldrarna hänger på.

18:30 Middag. Moussaka. Ingen av grabbarna vill längre till discot. Istället ägnas kvällen åt allehanda lekar och bus. På skolgården spelas fotboll under epitetet ”Glumslöv mot klabb”. Inget fel på självförtroendet...  Vi bjuder på Janne Wikströms popcorn. Alex är grym på att äta popcorn.

23:00 Läggdags

23:20 Fem killar blir kissnödiga på samma gång


Lördag 27/6

04:15. Vaknar. Rör mig, varpå campingsängens framstöd rasar. Inser att jag inte kan fälla upp stöden igen utan att väcka hela gänget. Beslutar mig för att ligga kvar, lätt framåtlutad.

04:45. Ligger nu med huvud/skuldra på golvet. Resten av kroppen kvar på campingsängen. Ger upp, går ut i korridoren och börjar skissa på dagens taktik. Får snart sällskap av kollegorna Kovacek och Andersson.

07:30 Frukost. I kväll ska alla grabbarna gå på Discot.

8:00 Taktiksnack med mittbackar Mattias och Elliott N. Vill ha Elliott högre upp i banan i en stötande roll. Försöka ligga så tätt att motståndaren inte kan vända upp och komma rättvänd.

08:10 Taktiksnack med anfallare Noah. Han utnyttjar sin snabbhet nu men springer ofta rakt in i motståndaren. Vill få honom att söka den fria ytan i större utsträckning.

9:00. Matchgenomgång. Vi ser att Särö gått fram som ett ånglok i de två första matcherna. Resonerar öppet med grabbarna att första matchen blir väldigt tuff, men att vi gör vårt bästa och siktar allt på att vinna dagens andra match mot gamla storklubben Örgryte.

10:00. Avfärd mot Lillegårdens IP, tillika huvudarena för Skadevi Cup.

11:00 Avspark mot Särö IF.

11:03. Noah söker yta, kommer runt och gör 1-0 till GFF. Stort jubel.

Vi gör en bra match. Ligger helt rätt i positionerna. Elliott N gör flera fina brytningar högt upp i plan och ger inte motståndarna lugn och ro. Mattias är lysande, Filip O likaså. Tyvärr tar Särö ledningen med 2-1 i första halvleks sista spark och i andra gör de ytterligare 3 baljor på oss. Slutresultat 1-5.

Arrangörerna tog många fina bilder på denna match. Finns att beskåda via länken: http://skadevi.photos/fotboll/2015/thumbnails.phtml?album=43

Särö går sedermera hela vägen till A-final där de faller mot Nässjö.

12:15 Lunch. Köttbullar.  Noah äter tre portioner.

Tjejernas tränare Stefan Kullander berättar för grabbarna om sina stora framgångar på dansgolven genom åren. Enligt egen utsago är han svensk mästare i såväl hipp-hopp som rave, rumba, break-dance, bugg och luftgitarr. Vi får se några spännande smakprov. Killarna är imponerade av den gode Stefan. Många garv. Några börjar dock tveka kring eget discodeltagande på lördagskvällen.

14:00 Avspark Lillegården plan C, GFF-ÖIS. Noah har bra flyt i löpningarna nu. Kommer loss två gånger och gör två mål. Det är varmt. ÖIS spelar fin fotboll men stoppas antingen av vårt försvar eller av Filip i mål. Mattias storspelar. Elias gör en kanonmatch. Sliter oförtrutet och får bättre längd och djup i sitt spel. Såväl Elliott som Noa W imponerar med sitt fartfyllda och tekniska spel. Far runt som bålgetingar. Lena O rycker in som sjukvårdare. ÖIS reducerar till 2-1. Det är varmt. Slutsignal. Första segern. Eufori!

Återfärd till basen. Jag tappar de andra bilarna, saknar GPS och försöker ta hjälp av grabbarna med vägvisningen. Vi kör fel i varje rondell och i varje vägskäl. Grabbarna har hysteriskt roligt. Skrattar så de kiknar.

Ordinerar vila i sovsalen. Det går bra fram till dess tjejerna kommer tillbaka från sin match. Då vill man gärna ut i korridoren för att kolla läget.

18:00 Avspark GFF – Hallsberg (klassisk järnvägsknut i Närke). Nu börjar utslagsspelet. Vinna eller försvinna. Tillika dagens tredje match.  Åttondelsfinal i B-slutspelet. Vi spelar på centercourten, Plan A Lillegården.  Många åskådare.  Hallsberg har en klack på ca 30 tillresta föräldrar. Vi har Stefan Thermaenius samt Marie och Jocke Lindblom. Det är en ljuvlig sommarkväll på en fin fotbollsplan. De gröna gasellerna visar inga tecken på trötthet utan bjuder upp till en härlig fotbollsfest. Stor rörlighet. Alla vill ha boll, rejäla passningar och fina individuella prestationer. Vi går upp i ledning 2-0 genom Noah som nu hittar mycket ytor. Vi tar dessutom poänger hos publiken genom att klappa om våra motståndare när vi gått fram för tufft. Applåder även från Hallsbergsklacken.  Hallsberg tar sig tillbaka och reducerar till 2-2 i första halvlekens sista spark. Vi sätter full gas igen i andra. Alla spelar bra. Wilmer är lysande denna kväll. Hittar Noah med en genomskärare och vi har 3-2. Moltas håller sig föredömligt framme på en retur och rakar in 4-2. Efter en längre passningssekvens om 10-12 passningar på raden chippar Rasmus bollen över en motståndare till Wilmer som snabbt beslutar sig för att klippa till på halvvolley från 22,5 meter. Pang upp i nättaket. Stort jubel. Hallsbergspubliken applåderar sportsligt. Slutsignal. Seger 5-3. Glädje.19:30 Middag. Kycklingfilé. Därefter dusch för killarna. Tjejernas ledare Jenny Ekblad erbjuder sig att passa killarna om även vi P13-ledare vill gå och duscha. Hon märker nog att det behövs… Många av killarna stannar hos Jenny hela kvällen. Kanske beror det på hennes moderlighet, kanske på att hon har en IPad där man kan se Sverige – Danmark i U21 EM. Mest troligt både och. Ingen av killarna vill emellertid på discot längre. Vi spelar kort. Filip O visar sig vara en korthaj med pokerface och två rävar bakom varje öra. Det går sämre för Ulf Andersson som förlorar varje parti. Många skratt.

Imponerad över hur bra killarna tar hand om varandra. Det busas och skojas men hela tiden med glimten i ögat. Ingen lämnas utanför. Värmande.

Det luktar skunk i sovsalen. Spännande blandning av svettiga benskydd, smutstvätt, bananskal och andra oidentifierbara dofter. Försöker vädra och röja.

23:00. Läggdags.

23:15. Andy kissnödig. Gör succé när han i bara kallingarna springer in i de från discot hemkommande tjejerna. Tvillingarna Wikström skrattar hysteriskt i en halvtimme.


Söndag 28/6

06:45 Väckning.

07:00 Frukost

08:00: Avfärd mot Timmersdala IP. 20 min bilfärd norr om Skövde.

08:30. Start uppvärmning. Sega ben och trötta skallar.

09:00 Avspark GFF – KB Karlskoga, Värmland. Kvartsfinal B-slutspel. Supporterskaran har utökats med fler föräldrar. Vi inleder segt på stumma ben. Jobbar oss in i matchen. Noah har kvar klippet i steget och tar smartare löpningar nu. Han gör både 1-0 och 2-0 till de gröna. Wilmer slår en fin löpboll till Noah som springer ner till kortlinjen och spelar snyggt snett bakåt till framrusande Rasmus. Pang och 3-0.

Segt i andra halvlek. Vi drar på oss varningar och vilar några spelare. Karlskoga äter in till 3-1 och 3-2. Deras ledare hetsar på. Får tillsägelse av domaren. Elias får Härdsmälta. Slutsignal. Vi är i Semi!

10:10. Återfärd till Skövde och Västhöjdsgymnasiet för lite vila och fruktstund. Semifinalfotografering tillsammans med F13.

11:30 Åter på Timmersdala IP. Försöker att förbereda de trötta killarna mentalt på att det kommer att ömma och göra ont. Motståndarna är lika trötta som vi!

12:00 Avspark Semifinal mot Nosaby, Kristianstadstrakten. Skånederby. Vi startar segt. Nosaby tar ledningen. Dåligt spel från de gröna. Alla trötta. Många vill byta. Många skador. Tränarkollega Roger gör en hjälteinsats och springer och bär skadade spelare i parti och minut. Underläge 3-0 i paus.

Bättre i andra. Rasmus är påpassligt framme på en frisparksretur från Wilmer. 1-3. Bättre fart nu. Vi skapar visst tryck på Nosabys planhalva. Moltas visar prov få fina ledaregenskaper när han springer och jagar oförtrutet. Manar på de egna.

Fint solonummer av Nosabyspelare resulterar i 1-4. Spiken i kistan. Slutsignal. 1-4 och ridå. Vi gratulerar våra övermän.

14:00 Lunch: Spagetti och köttfärssås.

Vi ser i mobilerna att tjejerna är klara för final efter seger 5-1 mot Stenkullen. Fantastiskt!

14:45 Packning, städning och i återställande av skolsal. Arrangörerna har stängt duschrummen så vi får bege oss svettiga mot Skåne igen. Trötta killar somnar snabbt i bilen. Trötta ledare stärker sig med kaffe på Statoil.

När vi närmar oss Skånegränsen ser vi i cup-appen att våra fantastiska tjejer i F13 vunnit finalen och därmed spelat hem hela Skadevi  Cup. Oerhört imponerande!

Stolt över er insats killar. Framförallt stolt över hur ni uppträder mot varandra. Som ett lag i alla lägen!  Ber att få citera Ulf Andersson:

” Fantastiskt duktiga killar på fotbollsplanen men minst lika härliga killar mellan matcherna. Omtänksamma, omhändertagande och peppande. Helt enkelt ett underbart kompisgäng”


/Thomas


Nyhetsarkiv
Seriesegrare!2018-10-08 13:56
Mixat i Lund2018-09-05 19:49
Derby igen2018-08-27 11:30
Bildspel på Exan2018-08-20 15:48
Tennis på Exan2018-08-20 15:15
Gothia Cup 20182018-06-19 22:32
Det går bra nu2018-05-07 13:15
Femetta mot serieledarna2018-04-30 08:22
Mot Gothia Cup 2018!2018-03-03 13:59
Nyförvärv till P022017-12-19 10:00
Höstfinal i Dösjebro2017-10-14 18:03
9 man och 11 mål2017-05-30 15:29
Nyförvärv till P022017-05-24 23:18
Trematchersvecka2017-03-14 11:07
Massor med mål2016-11-28 12:34
P02 i Svalövscupen 20162016-11-20 15:33
Vinterserien är i gång2016-11-14 12:38
Serieseger för P02 2016-10-03 11:05