Härlig start på 2019 mot SBK
2019-01-13 20:43
En lysande start på matchspelet 2019 för P06-07 mot Svalöv.
Efter endast två genomförda träningar under 2019, inleddes matchspelet i Vinterserien på hemmaplan. Många nya regler för killarna att hålla ordning på i 9-manna samt en plan med oceaner av ytor.
Gällande reglerna så är finns det t.ex. offside att hålla ordning på, kastas det felaktiga inkast går de automatsikt över till motståndarna, insparkar, 5-minuters utvisningar vid vissa regelbrott, samt att det räknas resultat m.m.

Killarna spelade en väldigt fin fotboll och skapade många målchanser i samtliga tre perioder. Riktigt kul att se att alla GFF:are  är inblandade i spelet och vågar hålla i bollen. Vårt stora bollinnehav gjorde att Svalöv fick jaga mycket boll och slita hårt för att få till egna anfall.

Ganska jämn första period som vi där vi hade med oss ett 2-0 överläge i paus. Vi hade ett bättre grepp i period två+tre men lyckades "bara" vinna dessa perioder med 1-0+1-0, men vi radade upp bra chanser och fick något mål bortdömt (säkerligen riktigt dömt) pga offside och bra målvaktsspel av SBK keepern.
Svalöv hade en bra chans att reducera på straff i slutet men den räddades snyggt av Love som lyckades hålla nollan i årets första match.

Framförallt är vi nöjda med sättet vi spelar fotboll på, med stort bollinnehav och modiga killar som är bekväma med bollen. Resultat är såklart glädjande men vi får hjälpas åt både ledare, spelare och inte minst föräldrar att inte lägga för stort fokus på resultat i enstaka matcher. Vi vill att killarna fortsätter att utvecklas långsiktigt och inte lockas att ta kortsiktiga beslut för att vinna enstaka matcher. Killarna är bara 12-13 år och skall fortätta utvecklas och tycka att fotboll är fantastiskt kul i många år till.