Fotboll på lika villkor !
P06/07

P14 Nästan bragden i Eket......
2020-09-08 16:05
Efter en del arbete så lyckades vi få ihop nio stycken mycket taggade spelare för en bortamatch mot Eket. Eftersom att vi inte hade några avbytare så insåg alla att det gällde att spela smart och äga bollen vilket vi pratade om. Vi började matchen riktigt bra och spelade fin fotboll och ledde med 2-0 efter en kvarts spel.
Skapade många fina chanser och höll verkligen motståndarnas målvakt varm. Efter fint passningsspel på motståndarnas planhalva så åkte vi på en snabb omställning och Eket lyckades reducera till 2-1 precis innan halvlek. Det är sånt som händer när vi flyttar upp och försöker få med många i spelet.

Andra perioden börjar lite stökigt med att vi hamnar lågt i försvarsspelet, nästan i knäet på en hårt kämpande Max. Eket lyckas kvittera efter lite missförstånd i försvarsspelet. Vår gröna lirare repade sig dock och spelade bättre en period och skapade ett gäng hörnor där vi lyckades få in ett ledningsmål på en av dessa.
Nu började orken tryta hos vissa vilket ledde till lite gnäll på domare och medspelare vilket inte är ok.
Det vi ledare poängterade nu när killarna började bli trötta, var att försöka hålla i bollen och rulla inom laget. Tyvärr fick det motsatt effekt desto tröttare vi blev desto svårare blev det för anfallare och mittfältare att hålla i bollen.
Inför sista perioden ledde vi med 3-2 fullt rättvist.

Sista perioden kämpade killarna riktigt bra. Det vi önskar mer av är att hålla i bollen som anfallare och mittfältare och mindre gnäll på domare och medspelare. Man kan säkert förklara det med att killarna blev trötta, med all rätt, men det är då det är viktigt att fokusera och lägga energin på rätt saker.
Eket lyckas under matchens sista 3 minuter trycka in två bollar och vinna matchen.

Kändes såklart lite surt att åka på baklänges mål i slutet, när samtliga killar kämpade och försökte under matchens 75 minuter.
Positivt var många fina kombinationer på vänsterkanten mellan Arvin, Axel och Love. Stort plus till Viktor som höll ihop försvarsspelet och försökte äga boll trots hög press och en del smällar.

Vi tränar vidare under veckan på att hålla i bollen på motståndarnas planhalva och att peppa varandra även när det går mot.