Fotboll på lika villkor !
Herr senior

Årets första seger!
2019-02-23 18:45
Under lördagen inkasserade herrlaget årets första seger borta mot BK Fram. Det var en ensidig historia där vi ägde matchen från start till mål, med en mindre dipp i andra halvlek. GFF rivstartade matchen med hög press och fint passningsspel vilket gjorde att hemmalaget aldrig hängde med under första 45.
Redan efter 20 minuter stod det 4-0 efter att Melker blivit fri två gånger till höger samt en nick från Söderman och ett mål från Tobias. Resten av halvleken fortsatte i samma stil. GFF ägde spel och tempo och även om det tillochmed blev för mycket tid med bollen ibland så fortsatte vi söka kombinationer och bra avslut. Innan paus hann Söderman nicka in en boll till och Melker snyggt göra mål på Altins inlägg (se video). En riktigt bra halvlek där vi spelar precis som vi vill med hög press, bra passningsspel och vassa löpningar från de offensiva spelarna. I halvlek pratade vi om att fortsätta och inte sänka standarden. Tyvärr var det precis vad som hände. Vi tog för många touch, slog dåliga passningar och slutade löpa. Givetvis aldrig enkelt att spela när nivåskillnaden är så stor, men andra halvlek är vi inte nöjda med och det måste vi förbättra till nästa vecka. Vi vinner andra halvlek med 3-1 efter mål från VG, Abbe och Christoffer som alla avslutade kliniskt inne i straffområdet. Matchen slutade 9-1. En riktigt bra första halvlek, seger och att många spelare fick fler minuter i kroppen tar vi med oss. Vi passar på att lyfta fram dagens målvakt Filip Berg, från våra egna led, som gjorde en fin insats!

På bilden ser ni dagens målskyttar, från vänster: Melker, Christoffer, Söderman, VG, Abbe och Tobias.

Reaktioner från dagens match:

Vi startar med huvudtränare Andreas Dahl:

- Tankar om matchen?

En match där vi på förhand ville träna på att föra en match och vara det spelförande laget och det tycker jag att vi gör jättebra under stora delar av första halvlek. Defensivt lyckas vi bra med vår höga, direkta press och håller även ihop lagdelarna jättebra vilket gör att om vi inte vinner bollen omgående så gör vi det på andra försöket. Offensivt så har vi ett bra och noggrant passningsspel som gör att vi konstant skapar målchanser, glädjande. Andra halvlek går vi ner oss rejält och blir bekväma och slarviga. Det är något vi måste slipa bort mentalt, för det är en inställningsfråga hos grabbarna. Överlag en jättebra första halvlek och vi tar steg framåt varje vecka.

- Vad vill ni fortsätta arbeta med?

Vi ska framöver jobba med vårt eget passningsspel och hur vi vill bygga vårt spel bakifrån i det offensiva spelet.

Tankar från kapten Jesper Karlsson och Erik Hansson:

JK: En riktigt bra första halvlek med fina kombinationer och snabba omställningar. Andra är slarvig med dåligt passningsspel, dålig press och vi går ner i deras tempo.

EH: Håller med Jesper men vill lyfta fram den fina press vi sätter under första halvlek. Den gör att vi konstant kan vinna tillbaka bollen och fortsätta anfalla.

- Hur är känslan i truppen efter två matcher?

JK: Det känns bra. Vi har många nya i truppen men vi känner oss redan väldigt sammansvetsade och det blir bättre och bättre för varje vecka.

- Hur kändes det offensiva spelet som du var en del av Erik?

EH: Väldigt bra. Många fina kombinationer och precis den fotboll vi vill spela.

Vi tackar för de reaktionerna och dagens motståndare BK Fram samt påminner om att nästa vecka drar DM igång, på återseende då!