Fotboll på lika villkor !
Herr senior

Seger mot Medina!
2019-03-11 07:18
Under söndagen spelade GFF årets andra gruppspelsmatch i DM och det blev återigen seger, denna gång med 4-1. Det var en rätt jämn historia spelmässigt där vi inleder matchen bra och tar också ledningen genom ett snyggt långskott från Wilmer (t.h). Tyvärr går vi ner oss rejält efter målet, vi slarvar med passningar och kommer inte in i pressen någonstans på planen. När det händer är Medina ett väldigt skickligt lag som hela tiden vill spela på marken med mycket rörelse. Under en 25 minuters period har vi stora problem och Benjamin räddar oss 2-3 gånger på rena frilägen. Med 10 min kvar av halvleken kommer också 1-1, rättvist. Detta blir den väckarklocka vi behöver och när vi äntligen lyckas komma rätt i pressen vinner vi bollen högt, Melker (t.v) kommer fri och smäller snyggt in 2-1 på halvvolley. Paus 2-1.

Andra halvlek har vi mycket bättre koll på. Vi får längre anfall, vinner tillbaka bollen mer omgående och detta leder till att det är vi som skapar chanser. En bit in i halvleken gör Melker 3-1, vilket känns som ett viktigt mål. Efter det kan vi kontrollera matchen och spela av den. Någon farlig frispark och hörna får vi emot oss men annars är det lugnt. Med 5 minuter kvar kan Elvis (mitten) slå in en lös boll efter hörna och vi vinner matchen med 4-1. En match där vi får kämpa i första men vinner fullt rättvist efter vår andra halvlek. Beröm till Frans som spelade första matchen för året, ännu en junior som gör fina insatser.