Herr senior

Seger!!!
2019-04-06 14:37
Två premiärmålskyttar samt huvudtränare, från v: Johan, Dahl och VG
Under fredagskvällen var det äntligen dags för premiär och GFF skulle resa till Billeberga för att möta ett heltaggat hemmalag.

Efter massa förhandssnack från externt håll om promenadseger och 3 enkla poäng känns det oerhört skönt att veta att de som verkligen tog matchen på största allvar var Glumslöv själva.

Vår oro bekräftades så fort vi anlände och såg gräsplanen, för att uttrycka sig sympatiskt var den riktigt dålig. Givetvis ska fotboll spelas på gräs och vi är helt övertygade om att Billeberga gjort vad dem kan för att göra planen spelklar, men denna plan gynnade bara ett lag, och det var inte det som ville spela på mattan.

Nåväl, förutsättningarna är trots allt lika och vi tar direkt kommando om matchen. Förutom en tidig frispark har hemmalaget ingenting i första halvlek, bollinnehavet domineras av Glumslöv och trots att bollen studsade runder lyckades vi hitta fina kombinationer där våra ytterbackar pumpade upp längs kanterna. Efter 9 minuter blir VG frispelad, och på halvvolley kan han kyligt lobba över målvakten och ledningen är ett faktum. Vi har bud på ett antal mål till men den sista passningen eller studsen runt målområdet går inte vår väg.

Tyvärr får andra halvlek en lite annan historia. Vi dominerar fortsatt bollinnehavet men börjar slarva mer, vilket gör att ett heltaggat hemmalag som vädrar poäng får blodad tand. I mitten av andra halvlek har vi tur att behålla ledningen då Benne kniper två rena frilägen och en boll tas bort från mållinjen. Att förvänta sig att vi inte skulle släppa till några målchanser på 90 minuter är mycket begärt, men denna period är vi inte nöjda med. Vi lyckas hitta ett lugn igen under sista kvarten, och strax innan minut 90 blir Tobbe nerdragen i straffområdet, och Johan gör inget misstag från 11 meter.

Hur matchen hade slutat vid en kvittering runt minut 70 är svårt att sia om, men att vi vinner rättvist råder det ingen tvekan om. Det ändrar inte två frilägen under en fem minutersperiod på. Riktigt kul att se hur vi bestämmer oss för att ta kampen, inte underskatta motståndet samt kämpa ändå in i slutet. Oavsett motstånd eller division var det en premiär, vilket alltid är tufft och det enda som räknas är 3 poäng!

Här följer nu reaktioner från fredagens premiär, från huvudtränare Andreas Dahl:

Första halvlek äger vi mycket boll och gör ett noll tidigt i matchen, skapar en del chanser men lyckas inte få in bollen men har kontroll på matchen. Andra halvlek så går vi ner oss lite och slarvar för mycket både när vi har boll och har möjlighet till och döda matchen. Framförallt är vi inte nöjda med det defensiva där vi släpper till för mycket bakom oss och bjuder dem på några heta chanser men Benne gör det jättebra . Sen lyckas vi komma igenom med Tobbe och får en straff, 2-0 och matchen är klar.

Så en godkänd premiär på en svårspelad gräsplan men vi  fick kvitto på att vi har en del att jobba på framöver. Men oerhört härligt med 3 poäng och en bra start.

Tack Dahl!

Vi vill också passa på att tacka Billeberga för gårdagens match.

Nästa match för Herr A är redan på onsdag, i DM, mot FC Bellevue. Den matchen spelas på konstgräset på Landskrona IP, matchstart 19:30.

Stort tack också till alla supportrar som stöttade oss igår. Forza Glumslöv...!