2019-05-05 17:22
Målskyttarna från segermatchen mot BK Landora, Bleron Shala och Tobias Mörkhöj.
Trots en spännande avslutning gör vi en fin insats och tar med oss tre underbara poäng från derbyt mot Landora.

Förutsättningarna blev lite annorlunda då vi tappade en del tilltänkta truppspelare under det sista dygnet fram till matchstart men detta skulle inte stoppa oss. Trots att flertalet spelare fick spela på ovana positioner, och spelare som inte spelat så mycket fick mycket speltid, så gör vi en riktigt stark insats.

Första halvlek är en relativt jämn historia spelmässigt men där vi är betydligt hetare i de två straffområdena. Vi inleder starkast och på en frispark från Bleron nickskarvas bollen av en motståndare i en båge över målvakten och in i mål. Efter ledningsmålet går vi ner oss lite, och Landora som var duktiga på sitt spel, hade en lyckosam 20 minutersperiod där dem växlade kortpassningsspel med lite längre bollar bakom våra ytterbackar. Vi hade lite änglavakt på några inlägg men trots det behövde inte Benne göra några större ingripande under halvleken. Efter pressen tar vi tag i halvleken igen och avslutar starkt sista 15. Vi skapar 2-3 klara lägen där Landoras målvakt gör fina räddningar, innan Bleron återigen gör mål, efter snygg upprullning på kanten och ett precist inlägg av Elvis. Paus 2-0.

Andra halvlek fortsätter vi bra och varierar lite längre bollar med att vila med bollen via våra skickliga innermittfältare. Efter timmen spelad känns det som att matchen avgörs då, Tobbe Dansk, likt Henry på sina glansdagar, hämtar bollen på mittplan, dribblar förbi 4 gubbar och ensam med målvakten dunkar ner den i höger hörn, rakt igenom klass! Fram till sista 10 är matchen en transportsträcka, men plötsligt somnar vi till och efter ett par motlägg kan en ensam Landora spelare reducera. Kombinationen av trötta ben hos ”nya” spelare och säkerligen lite rädsla att tappa resultatet efter några tuffa veckor gör att det sprider sig lite panik. Vi ger bort bollen och får press på oss. Med 1 minut kvar reducerar Landora på nytt och får verkligen blodad tand, men vi reder ut stormen och tar 3 underbara poäng.

Här nedan följer reaktioner från huvudtränare Andreas Dahl:

En första halvlek där vi medvetet valt att ligga lite lägre i det defensiva och vid bollvinst ställa om och straffa dem på det sättet. Det lyckades vi väldigt bra med under stora delar av första halvlek utom under en kortare period då vi blir lite för låga och det beror till största del av att vi själva slarvar lite i eget passningspel så vi kommer inte upp med laget men en fullt godkänd halvlek och ledning med 2-0 i paus

Andra halvlek visste vi att dem kommer komma ut och försöka sätta press och försöka komma in i matchen men spelar vi bara loss från deras förstapress så kommer vi få ytor och läge att straffa dem och det lyckas vi med och gör 3-0.

Sen blir vi lite försiktiga och faller hem i banan och dem lyckas skapa lite på sina längre bollar och reducerar två gånger  vilket vi såklart inte tycker är tillräckligt bra. Att istället för att kontrollera matchen vid 3-0 så släpper vi in dem i matchen men vi har en härlig inställning matchen igenom och kommer från matchen med 3 poäng vilket är underbart och därmed är vi på banan igen.

Stor eloge till alla spelare för en väl genomförd match och till spelare som fick spela på ovana positioner efter lite återbud till matchen. Dessa spelare gjorde det med bravur och stort tack till Pär Sandö som ställer upp efter bara en träning och gör ett stort jobb på mitten.

Nu ser vi fram emot Furulund på hemmaplan nästa helg och tar sikte mot 3 nya poäng.