Oavgjort i återstarten!
2019-08-12 17:33
GFF-Svalöv 3-3
Lördagens toppmöte mot Svalöv slutade 3-3 efter underläge 0-1 i paus.

Till en fin publiksiffra drabbade vi samman med serietvåan SBK i en tätt batalj som skulle visa sig sluta i bitter eftersmak för oss. Första halvlek var en jämn historia där vi turades om att föra matchen och att skapa målchanser. Bortalaget började bäst och satte oss under press vilket ledde till ett par farliga skottlägen. Vi åt oss in i matchen efterhand och genom ett fint anfall skapade vi ett friläge där avslutet tyvärr slickade fel sida stolpe. Efter en halvtimme fick vi straff när Johan blev nerdragen, tyvärr kunde Svalövs målvakt rädda denna och därmed fortsatt 0-0. Vi fortsatte skapa ett antal farliga lägen innan SBK på ett billigt sätt tog ledningen när vi sov i försvarsspelet. En oerhörd besvikelse då vi höll på att slarva bort matchen.

I paus var vi väldigt revanschsugna och vår reaktion i starten på andra halvlek var kanon. Vi gick ut och tog kommandot totalt under den första halvtimmen och skapade mängder med halv- och helchanser. Omgående kvitterade Jesper efter snyggt inspel av Melker, och strax efter gav Anton oss ledningen, på nytt efter inspel från kanten. Vi fortsatte att föra spelet men mitt i vårt övertag gav vi bort bollen utanför eget straffområde vilket innebar frispark till bortalaget. Denna utnyttjades till fullo och ställningen därmed 2-2. Vi tappade dock inte hoppet utan fortsatte att köra på. Med 20 kvar får vi på nytt straff efter handboll och Timothy gjorde inget misstag, 3-2. Tyvärr blir vi lite ängsliga sista 10 och slutade att spela vårt eget spel. Detta ledde olyckligtvis till ett missförstånd i eget straffområde och på stopptid kan bortalaget kvittera.

Sett till 90 minuter, väldigt orättvist men vi gav tyvärr bort två mål så bara oss själva att skylla. Tilläggas ska att SBK får ett mål bortdömt minuten senare på ett konstigt sätt så där hade vi tur, men över 90 minuter blir vi rånade på två poäng. Sättet vi spelar fotboll över 90 minuter samt kampviljan att vända matchen är strålande och något vi verkligen kan ta med oss.

Här under följer reaktion från huvudtränare Andreas Dahl:

En match där man såg och kände att bägge lagen hade mycket och spela för. Det var en tuff match med mycket närkamper och känslor.

Vi hade i stunder i första halvlek ett bra offensivt spel där vi hade kylan och kvalitén att spela bort deras första press och därefter spela igenom deras lagdelar och komma med fart. Vi skapar också tillräckligt med bra chanser för att resultera i mål men oskärpan i avsluten gjorde att vi inte fick dit den och vi missade tyvär också en straff. I det defensiva så hade vi bra koll förutom på någon fast situation men tyvärr så slarvar vi i egen box vid ett tillfälle och då är Svalöv så pass bra att dem sätter dit den och vi får gå in i halvtid med 0-1.

Andra halvlek kommer vi ut bra och fortsätter hitta igenom dem och hota med fart bakom deras linjer och vi gör ett fint 1-1 mål . Sen tycker jag vi har hyfsad kontroll på matchbilden där vi för den långa stunder och Svalöv är lite småfarliga när dem får chanser att ställa om på oss . Vi går upp i en 3-2 ledning med bara minut kvar men slarvar på en längre boll som inte ska bli en målchans ens och matchen slutar 3-3.

Sammanfattning så en ok insats från vår sida om man ser till spelet både defensivt och offensivt mellan dem båda boxarna men återigen så bjuder vi på två av deras mål där vi inte värderar rätt och i den offensiva boxen så skapar vi mycket lägen men sätter inte dit dem och det är något vi måste jobba vidare med för när vi har många bra spelperioder i matcherna så måste vi få utdelning och på så sätt få ett annat lugn och trygghet i våra matcher.

Vi är såklart väldigt besvikna med att inte ta hem 3 poäng när vi leder matchen med bara minut kvar och vi skulle behövt alla tre poäng för att sätta lite press på Svalöv och BBK men vi krigar på och ser framemot och göra en ännu bättre prestation redan på onsdag borta mot Trollenäs.