Första poängen säkrad efter sent drama på Örevång!
2020-08-06 13:50
Kvällens hjälte, Benjamin Abbe.
Under tisdagsskvällen tog Herr A emot Kågeröd på hemmaplan och det skulle visa sig bli en match som hade det mesta.
Tyvärr blev första halvlek av denna match en tung historia för GFF. Vi startade relativt piggt och tog kommando över bollen, något vi höll resten av matchen. Men ganska omgående gick vi in i fällan som aldrig blir bra mot Kågeröd, massa närkamper och fasta situationer emot sig.

Redan efter 9 minuter tog således bortalaget ledningen när två helt fria bortaspelare kan bestämma sig för vem som ska nicka in en frispark. Efter detta tappar vi återigen vårt spel, precis som mot Bjärred, och resten av halvleken används åt att slå långa djupledsbollar från egen planhalva på en ensam löpning, precis som Kågeröd önskade. Detta innebar att vi inte skapade något första 45.

Istället kom 0-2 efter 20 minuter då Kågeröd skruvade in en hörna direkt i mål. Dessutom hinner bortalaget med att bränna två frilägen efter bolltapp på mitten så i paus var läget tungt, och det krävdes några väl valda ord från tränarna.

Detta fungerade uppenbarligen för i andra halvlek var vi som ett nytt lag. Vi vann närkamper, spelade på mattan från minut 46-93, fortsatte hota i djupled med skillnaden att passningen kom 20 m in på offensiv planhalva istället från långt bak på egen planhalva. Detta gjorde att Kågeröd aldrig kom åt bollen, hela tiden fick jaga löpningar och att vi etablerade tryck mot motståndarmålet. Vi utnyttjade även våra kanter mycket bättre vilket gjorde att många farliga inlägg slogs.

Innan reduceringen kom efter 70 minuter hade vi hunnit med att bränna 3-4 100% lägen, så det var välförtjänt när Johans fantastiska arbete, där han vann en duell, trampade runt på kanten och hittade in till Erik, ledde till 1-2. Kågeröd gick på knäna sista 20 och vi malde på, ytterligare några chanser brändes och när klockan tickade över 90 kändes läget svårt.

Då fick vi en hörna och på den skapades kalabalik, vilket ledde till att Benjamin Abbe, vår målvakt, kunde nicka in 2-2 i 92:e minuten, eufori på Örevång.

Givetvis fantastiskt skönt att säkra en poäng så sent, men sett till målchanserna och spelövertaget skulle vi vunnit.

Redan imorgon, fredag, är det dags för match igen då Herr A reser till Västra Karup för vår 3:e seriematch, förhoppningsvis med 3 poäng hem i bagaget.