Intervju med Juniorlagstränaren
2018-11-01
Hasan Berisha, Nytillträdd Juniorlagstränare i Glumslövs FF

Jag älskar fotboll!

Orden kommer från GFF:s nytillträdde Juniorlagstränare Hasan Berisha.

Berätta om dig själv Hasan!

Jag är 43 år och bor i Helsingborg med min familj: Lindita, Altin och Aulona. Civilt jobbar jag för Helsingborgshem. I år har jag varit en av tränarna för Glumslövs P03. Innan dess var jag tränare för Ramlösa Södras P03.

Hur såg egna fotbollskarriären ut?

Jag spelade i FC Pristinas ungdomslag från tioårsåldern fram tills jag var sexton år. 1996 flyttade jag till Sverige. Här har jag spelat för Vedby-Rönne IF, Alvesta, Ramlösa Södra, Hittarps IK och Kullavägen.

Hur var du själv som fotbollsspelare?

En slitvarg på mittfältet som aldrig gav upp.

Hur är du som tränare då?

Som Zidan! Ganska sträng men rättvis. Jag älskar att utveckla människor och få dem att klara av det de trodde var omöjligt. Jag vill sudda ut gränser och få varje spelare att plocka ut max ur de förutsättningar de har. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att det är ungdomar vi jobbar med. Vi ska ha roligt tillsammans. Fotboll är kul!

Det var länge sedan Glumslöv hade ett Juniorlag på herrsidan. Berätta om planerna!

Vi skapar nu ett Juniorlag av våra framgångsrika årgångar P02 och P03. Vi ska spela i Juniorserien till våren. Jag har också planer på att spela med ett lag i Skånebolls futsalserie P16 inomhus under vintern

Jag kommer att samarbeta tätt med seniorlaget så att vi tränar samtidigt som dem. ”Pirs”, som är en av seniortränarna, kommer att assistera mig på Juniorlagsmatcherna. Tanken är ju att juniorerna enkelt ska kunna få prova på seniorfotboll, fortsätta känna samhörighet med sina jämnåriga, utvecklas där de befinner sig för stunden och att vi tillsammans ska börja bygga framtidens seniorfotboll i Glumslöv.

Hela föreningen önskar dig ett stort lycka till Hasan!

Tack, jag känner stödet!