Herr senior

Seger i hemmapremiär!!
2019-04-14 11:32
Glada målskyttar, från vänster: VG, Bleron, Tobbe och Kjelle!
Lördagens hemmapremiär slutade med en fullt välförtjänt och välspelad 4-0 seger, efter 2-0 ledning i paus.

GFF rivstartade matchen med hög press och redan efter 1 minut vann vi bollen högt, Bleron blev frispelad och ensam med målvakten gjorde han inget misstag. Vi fortsatte att hålla taktpinnen halvleken igenom med bra spel på mitten där våra tre innermittfältare hittade varandra på ett bra sätt vilket skapade ytor för vår offensiv. Desto längre halvleken varade tog sig Stehag givetvis in i matchen också. Vi hade våra aningar på förhand om ett fysiskt och hårt jobbande bortalag, och det stämde precis. Under 90 minuter fick vi kampa på långbollar mot långa anfallare men hela laget gjorde en strålande insats för att vinna första-, andra- och tredjebollar. Vi har en period på 10-15 min i båda halvlekarna där vi går ner oss lite och då lyckades Stehag skapa några skottlägen, men inget som hotade nämnvärt. Efter halvtimmen spelad utökade vi vår ledning då Tobbe kunde vända upp på offensiv planhalva, dribbla förbi ett par gubbar och slutligen placera in 2-0 intill stolproten, magi!

Andra halvlek har vi bra koll på. Vi lyckades hålla bollen inom laget ännu längre period och vi värderar bättre när vi ska gå framåt respektive andas med bollen. Tyvärr hamnar vi fel i en situation efter cirka 70 min, och i friläge fäller Benne motståndarnas anfallare, vilket renderar i rött kort. Anton H tar då handskarna, och visar upp stor säkerhet under de avslutande 20 minuterna. Trots en man mindre är det vi som fortsätter föra spelet och ganska omgående ställer vi om efter vunnen boll. VG blir frispelad på kanten och dunkar snyggt in 3-0. Resten av matchen blir en transportsträcka men glädjande var att se att evigt unga Magnus Kjellsson hann med att göra en comeback samt avsluta målskyttet, en snygg nick på hörna.

3 mycket välförtjänta poäng och precis som vi bad om innan match, en gedigen prestation dessutom. Grattis grabbar! Vi tackar Stehag för gårdagens match. Redan på torsdag reser vi till Svalöv för ny seriematch, hoppas vi ses då!

Här följer nu lite reaktioner, inledningsvis från huvudtränare Andreas Dahl:

En fantastisk start där vi hade som matchplan att pressa extremt högt första minuterna och det gav resultat i att vi fick 1-0 tidigt . Sen tycker jag under första halvlek att vi stundtals har jättebra spel med ett bra passningsspel där vi får dem att flytta på sig. När vi hittar ytorna och öppningarna så straffar vi dem med många och bra löpningar och Tobbe gör också ett fantastiskt 2-0 mål. Defensivt ligger vi rätt och vi kommer upp i press som vi vill förutom under en period på ca 10 min när vi blir lite låga och dem får lov att slå den långa bollen ostört vilket gör att vi blir lite ängsliga i den perioden men vi tar kampen mot ett tungt lag på ett riktigt bra sätt.

Andra halvlek fortsätter vi på bra och vi har kontroll på matchen. Vi får Benne utvisad och får göra lite taktiska ändringar. Vi gå ner på 4-4-1 men även då visar vi grym inställning, vilja och kvalité och gör ytterligare två mål samt släpper knappt till en enda målchans trots en man mindre. Sammanfattningsvis en hemmapremiär med en mycket fin insats och 4 mål framåt plus att vi höll nollan så vi i tränarteamet är mycket nöjda med hur vi genomförde matchen och vi har kommit en god väg på hur vi vill att vi ska spela och fått en bra start på serien men nu gäller det att fortsätta jobba stenhårt varje vecka framöver för att fortsätta utveckla och få resultat. Så en stor eloge till alla spelare från oss tränare.

Också ett stort tack till alla som dök upp och gjorde så det blev en härlig stämning på hemmapremiären👍

Tack Dahl!

Vi har också pratat med 1-0 skytten, Bleron:

- Tyckte vi började bra för att sedan gå ner oss en bit och inte riktigt hitta rätt i vårt spel. Över 90 minuter har vi dock full kontroll på matchen och fast vi fick spela med en man mindre i 25 minuter syntes det inte på plan. Stor eloge till alla i laget som visade en jävla inställning!