Herr senior

4:e raka!!!
2019-06-10 21:52
4 olika målskyttar, viktigt: VG, Tobbe, Melle och Bleron.
Under lördagen fortsatte herrarna sin fina senvårs form genom att besegra Marieholm med 4-1 efter 2-0 ledning i paus.

Kontot var inte själv på plats utan förlitar sig på kommentarer från de som var:

Första halvlek är bra från vår sida. Vi håller koll på det Marieholm vill göra och ligger för det mesta rätt defensivt. Vinden spelade oss ett spratt i vårt eget spel men när vi rullade på mattan kunde vi ta oss fram i banan. Tidigt i matchen tar vi ledningen när VG snyggt skruvar in en frispark. Vi skapade en del chanser halvleken igenom när vi spelade vårt eget spel och efter 20 min rinner Melle igenom, bara för att bli nerdragen. Detta renderade i en frilägesutvisning för Marieholms målvakt. Vi utnyttjade det numerära läget perfekt och efter ett snyggt anfall kan Bleron kliniskt sätta dit 2-0.

I paus pratade vi om fokus och att låta Marieholm röra sig från sida till sida för att trötta ut dem. Tyvärr är vi inte vakna och omgående kan bortalaget reducera vilket skapar nerv. Anton H, dagen till ära i målet, gör ett par fina räddningar för att hålla oss kvar i matchen. Detta blir en väckarklocka och efter att Bleron blev rånad på ett mål (skott i hjulet) kan Melle skapa lugn igen när han är klinisk ensam med målvakten. Matchen spelas av och vi kan använda hela truppen. Avslutningsvis dunkar Tobbe upp bollen i krysset på stopptid och vi vinner med 4-1.

Vissa delar av matchen är positiva, medan andra måste vi göra mycket bättre men fantastiskt skönt att vinna på nytt och kunna göra ett litet ryck från just Marieholm som jagar oss i tabellen. Stort tack till Anton som ställde sig i målet, med bravur.

Här under kommer tankar från huvudtränare Andreas Dahl:

En första halvlek där vi gör en bra insats och är laget som spelmässigt för matchen. Dem får en man utvisad vilket såklart gör att vi får mer bollinnehav och dem faller ner och satsar på kontringar men vi går till paus med en 2-0 ledning, en rättvis sådan .

Inför andra halvlek pratade vi om att inte gå i fällan att dra ner på tempot bara för vi är en man mer men tyvärr så var det precis det vi gjorde. Vi har inte samma fokus som i första och låter dem få tid samt utrymme att spela. Vi slarvar och stressar när vi har boll vilket gör att dem lyckas reducera till 1-2 .

Sen är vi farliga i en del omställningar när dem måste gå för det och vi trycker in två mål till och vinner matchen med 4-1 .

En otroligt viktig och skön seger vilket ger 3 nya pinnar.

Sammanfattningsvis en första halvlek som vi under stora delar gör riktigt bra och en andra halvlek som vi inte är nöjda med.