P14 Fint spel och seger hemma mot Eskilsminne
2020-09-13 13:50
Det var tolv taggade killar som samlades på Örevångs IP under lördagsförmiddagen för att följa upp den fina insatsen mot Eket senast.
Det syntes redan på uppvärmningen att samtliga killar var inställda på att bidra med härlig inställning redan från början idag. Bra snack och framförallt positivt attityd redan vid samling och uppvärmning.

Redan i första perioden tog killarna tag i taktpinnen och kom till många avslut som ledde till ett gäng hörnor. Det var på andra hörnan som vi tog ledningen genom en fin hörna från Love där Ian var uppe och försökte nå den vid första stolpen men bollen smet precis över hans huvud för att dimpa ner vid Viktors fötter vid bakre stolpen. Viktor stötte behärskat in bollen i målet.
Många fina kombinationer där bollen rullades ut från Max i mål till backarna Noa, Karl och Axel som verkligen ville ha boll och vara delaktiga. Bra fortsätt så.
De fina uppspelen förvaltade ofta fint av våra yttermittfältare Otto och Arvin som försökte variera sitt spel genom att ofta möte på fötter och ibland löpa i djupled.
Viktor som spelade anfallare för första gången på ett tag, gjorde det väldigt bra och försökte verkligen hålla i bollen för att nå våra innermittfältare Ian och Love.
1-0 stod sig halvleken ut trots träff i ribban och friläge för de grönklädda killarna.

Andra perioden börjad lite virrigare från GFF:s sida vi tappade boll väldigt snabbt både på mitten och när den nådde upp till anfallare. Sedan tappade vi boll vid ett uppspel där vi efter lite krångel och en tilltrasslad situation i vårt straffområde åkte på ett baklängesmål. Det kan vi leva med bara vi fortsätter att försöka spela upp bollen och vårda bollen. Lite tidigare beslut och bättre understöd så slipper vi denna typ av baklängesmål.
En jämn andra period där Max svarade för en fin räddning på ett långskott. Lite gnälltendens på några fronter i mitten av perioden vilket löstes genom några byten och tillsägelse från som vanligt duktiga domaren Cane Kadrijeski.

I tredje perioden var de gröna eleganterna på hugget igen och skapade fina målchanser genom fina kombination och i backlinjen täppte Karl, Axel och Noah igen på ett fint sätt.
Under ett av våra lite längre anfall där vi tappar bollen lyckas Ian vinna tillbaka den och ta sig fram och distinkt trycka upp bollen i nättaket utan chans för målvakten. Våra fina kombinationer håller i sig och ledarna på linjen kan i långa stunder njuta av killarnas fina spel. Eskilsminne är inte ofarliga och försöker spela fotboll genom passningsspel på marken och in rörelse. Bra hemjobb från mittfältare och samlat försvarsspel stoppade dock Eskils från att komma till avslut. En ganska lugn match för Max i målet men bra passningsspel och snack från hans sida.
Ungefär 20 minuter in i perioden så kastar vi ett snabbt inkast längs långlinjen från ungefär mittlinjen som leder till att Ian kan ta sig ner till kortlinjen nästan ute vid hörnflaggan och slå ett fint inlägg mot bortre stolpen där Måns dyker upp och väldigt snyggt placerar bollen intill stolpen.

Bra jobbat killar och detta tar vi med oss till veckans träningar både spelet och attityden.