P06/07

P14, Andra raka segern
2020-09-27 10:44
På lördagsförmiddagen styrde 10 laddade grabbar kosan mot Hallandsåsens sydsluttning och metropolen Hjärnarp för match i P14 serien.
Perfekt väder och helt vinstilla denna varma höstdag gjorde att de yttre förutsättningarna var optimala. Matchen spelades på en fantastiskt fin gräsmatta dock var planen extremt kort men väldigt bred. Bara att gilla läget och göra det bästa av situationen. Den korta planen innebar att det var i princip skottläge så fort man kom in på motståndarnas planhalva, återkommer till det senare.

Första perioden började vi väldigt bra med bra passningsspel och fin bred och djup i vårt spel vilket gjorde att vi kunde rulla runt bollen inom laget och gå till en välförtjänt 2-0 ledning i paus.

Under pausen pratade vi om att fortsätta rulla runt bollen, vilja ha bollen, snacka och vara noggranna i passningsspelet. Tyvärr gjorde vi tvärtom. Det blev stillastående och väldigt mycket försök till "one man show" och skott så fort vi km in på motståndarens planhalva. Ett par dåliga beslut felpassningar ledde till att Hjärnarp kunde kvittera under andra perioden.

Inför tredje perioden var vi överens om att hjälpas åt och hitta tillbaka till sättet vi vill spela fotboll. Det lyckades vi med i korta perioder men spelet blev lite ryckigt p.g.a. att vissa spelare i båda lagen började tjafsa med domaren istället för att lägga energin på rätt saker.
Trots detta lyckades vi ta ledningen med 3-2 tidigt i perioden och Hjärnarp kvitterar bara någon minut senare. När matchen stod och vägde klev några spelare fram och gjorde några fina prestationer och vi lyckades komma runt på kanterna och skapa många målchanser vilket gjorde att vi till slut vann med 5-3.

Inte någon av våra bättre matcher men det är positivt att lyckas vinna trots att vi inte får flyt i vårt spel och alla 10 spelare kämpade bra.
Extra plus i dag till:
Arvin, som gjorde en riktigt fin match med klokt spel och tog sig in i straffområdet fler gånger och fick kröna sin insats med ett mål.
Love ,som kämpade och visade härlig inställning i tredje perioden när matchen höll på att glida oss ur händerna.
Karl, precis som vanligt spelar klokt som mittback och lösa många krångliga situationer med sin fina teknik och spelförståelse.

Vi tränar på i veckan och laddar om inför kommande match mot Ödåkra.