Fotboll på lika villkor !
Herr senior

Underbar seger mot Hörby för Herr A!
2021-09-21 10:03

Under lördagen reste herrarna till Hörby för att försöka vända en lite tyngre trend med ett par förluster i rad och en blek insats mot Landora senast.

Glädjande nog levererade verkligen grabbarna och en fin 0-1 seger hämtades hem tack vare mål från Abbe. Här under följer en matchrapport från huvudtränare Dahl:
En match där vi verkligen pratade om att vi måste höja oss rejält efter den senaste matchen hemma mot Landora där vi underpresterade kraftigt .

Taktiskt så valde vi att lägga oss lite lägre i utgångspositionerna och ligga kompakt med lagdelarna och låta deras backlinje ha lite mer boll men när dem kom in i våra linjer så skulle vi vara aggressiva och föröka vinna boll och sen ha en första tanke på att ställa om på dem med fart och mycket folk .

En taktik som vi gjorde bra i hela första halvlek , vi låg jätte bra i defensiven och hade en bra variation på när vi ställde om på dem med lite rakare spel och perioder där vi rullade boll och ju längre första halvlek gick desto mer ytor fick vi att spela på . Vi lyckades göra ett jätte fint 1-0 mål där vi vinner boll och spelar in genom deras lagdelar - kombination mellan Lucas och Erik där Lucas sen avslutar i stolpen och Abbe kan rulla in returen i öppet mål . En bra första halvlek och rättvis 1-0 ledning .

Pratar inför andra att det är en farlig ledning att leda med 1-0 och känna att man har kontroll på matchen så vi väljer att spela rakare och enklare första 10 min för att inte bjuda in dem på något vis och vi lyckas och fortsätter med samma hårda jobb i defensiven som i första och vi får även lägen att göra något mål till . Sista 15 min blir vi för låga och orkar inte riktigt komma upp med laget och när vi spelar upp bollarna så lyckas vi inte hålla i den så dem får ett tryck på oss med längre bollar och fasta situationer som kunde resulterat i ett kvitteringsmål men vi lyckas hålla undan tack vare ett imponerande arbete från alla spelare och 3 sköna poäng in på kontot .