Fotboll på lika villkor !
Herr senior

Tung förlust i derbyt men seger för B-laget
2020-08-19 11:56
Under fredagskvällen spelade herrarna årets första derby, och tyvärr utspelade sig matchen som den normalt gör när vi möter Wormo.

Vi tilläts ha det mesta av bollen, men det var nästan alltid i ofarliga lägen och när vi slarvade straffade bortalaget oss gång på gång. Vi inledde matchen piggt och redan efter 40 talet sekunder missade vi öppet mål från nära håll och det kändes som vi hade full kontroll och var ert bättre lag under de inledande minuterna.

Men efter 6 min kunde en ensamt pressande anfallare blocka en rensning och det ville sig inte bättre än att samma spelare kunde rulla in 0-1 i öppen bur, tungt och ologiskt. Tyvärr innebar detta att vi tappade rytmen helt från vår start och vi började slå felpass på felpass, ofta i väldigt farliga lägen. Därför var det Wormo som skapade lägen på våra misstag medan vi inte kom nära deras mål.

Efter halvtimmen kom nästa smäll, ett uppspel bröts och i 2 mot 2 läge kunde bortalaget rulla in 0-2. Detta var också pausläget och tyvärr var känslan utifrån att vi gav bort denna match, för kvalitetsmässigt spelare för spelare var vi absolut inte sämre än Wormo.

Andra halvlek började bättre och vi fick lite etablerat tryck på deras planhalva, bollen flyttades fint från sida till sida och vi kom närmare Wormos mål. Återigen dock, mitt i denna press, slog vi bort ett uppspel och 5 sekunder senare var 0-3 ett faktum. Nu kändes matchen avgjord och vi kom inte närmare än 1-3 på stopptid från Bleron. En jättetung förlust då vi inte kändes sämre än Wormo rent kvalitetsmässigt, men slarvet och chocken vid 0-1 knäckte oss. Wormo skapade klart flest chanser och vann rättvist. Bara att komma igen.

Under måndagskvällen spelade B-laget årets andra seriematch, hemma mot Häljarp. Även om det återigen blev seger skulle detta visa sig bli en tuffare nöt att knäcka än förra helgens match mot Wormo. Häljarp var mer organiserade, och betydligt mer fysiska. Det var en del sena efterslängar men även fysiskt spel på ett sjyst sätt som testade oss rejält.

Vi hade ett ungt lag som hela tiden försökte spela runt på mattan och hitta öppningar. Vi skapade en del lägen i första halvlek men bollen ville inte in. Vi märkte dock att Häljarp tröttnade snabbt så i andra halvlek la vi in en växel till och kunde då också göra två mål inom första kvarten, från Mackan S och Anthony.

I mitten av halvleken tilläts Häljarp reducera vilket kändes onödigt men ganska omgående därefter gjorde Abbe 3-1 och det blev slutresultatet. En bra genomförd match och en nyttig läropeng kring hur seniorfotboll kan se ut för vårt unga lag då det smäller rejält och det gäller att hela tiden ha en plan när bollen kommer, detta fixade vi för det mesta väldigt bra.

På lördag är det chans till revansch för herr A då vi möter Bjuvstorp borta.