Glumslövs Fotbollsförening
Fotboll på lika villkor !

9-manna mål till Glumslövs FF
Skillnaden mellan 7-9-11-mannamål

Hjälp oss utveckla våra 13-14-åringar i deras takt.

Glumslövs FF är en fotbollsförening med stort fokus på sin ungdomsverksamhet. Målet är att glädje och gemenskap ska genomsyra träningen parallellt med fotbollsutvecklingen. Vi arbetar aktivt med att förebygga utanförskap, mobbning och ”toppning” i ungdomslagen. Vårt mål är att fler ska stanna längre i föreningen och inte nödvändigtvis bara som fotbollsspelare utan ge möjlighet att utvecklas som föreningspersoner på olika sätt.

Vid 13 års ålder går fotbollsspelande ungdomar över i den så kallade utvecklingsfasen med fokus på teknik, utveckling av tidigare kunskaper och speluppfattning. De går samtidigt från spel 7 mot 7 till spel 9 mot 9 spel innan man vid 15 års ålder slutligen når spel 11 mot 11. Enligt Svenska fotbollsförbundet är målsättningen med spelformen 9 mot 9 är att spelarna ska ha roligt och samtidigt lära sig så mycket som möjligt.

Alla spelare ska ges förutsättningar för att utvecklas och delta efter sina förutsättningar, något vi inte kan leva upp till fullt ut enligt dagens förutsättningar gällande målsituationen.

Att ta steget från ett 7-mannamål (5x2m) till ett 11-mannamål (7,32x2,44m) är alldeles för stort, nästan 80% större! En detalj som kan verka obetydlig men ska påverka ungdomarsval om att fortsätta idrotta eller inte.

Så med fokus på våra ungdomar, deras önskan och bästa utveckling startar vi därför en insamling för att ha möjlighet att köpa in två stycken 9-mannamål, totalt 45 000 kr. På detta sätt kan vi supporta dagens och framtidens ungdomsspelare i Glumslöv på bästa sätt och vi hoppas att ni vill stötta oss i detta viktiga arbete.

9-manna mål till Glumslövs FF

Hur gör jag för att stötta projektet?

Swisha valfri summa till GFF 123 492 5061 och skriv 9-mannamål i meddelande.

Belöningar

100 kr = Ett stort tack synligt både i social media och på vår hemsida.

500 kr = Ett stort tack samt supportermedlemskap i GFF med fritt inträde till alla A-lags matcher.

1000 kr = Ett stort tack, supportermedlemskap i GFF, GFF kit samt personlig inbjudan att delta på en av F09/10/11:s träningar.

2500 kr = VIP-paket Örevång – supportermedlemskap, GFF kit samt fri fika på alla hemmamatcher oavsett lag.

Vid insamlingens slut (sommaren 2024) kontaktas alla givare och belöningar delas ut.

Q&A

Måste man ha 9-manna mål?

Svenska Fotbollsförbundet rekommenderar 6 x 2.2 m men om denna inte finns att använda kan 5 x 2 m för 13 år och 7,32 x 2,44 för 14-år användas.

Varför står inte kommunen för denna investering?

Policybeslut från Landskrona Kommun att inte köpa in 9-mannamål till idrottsklubbar i kommunen. Detta skiljer sig åt mellan kommuner.

Varför 45 000 kr?

Två 9-manna mål hos leverantören Unisport kostar exakt så mycket.

Vad händer om ni får in mer än 45 000 kr?

Då kommer dessa pengar att gå till material och utrustning för barn- och ungdomslagen i Glumslövs FF.

Vad händer om ni inte når insamlingsmålet?

Vi behöver nå ca 75% av insamlingsmålet för ha möjlighet att köpa in målen. Om vi inte når hela vägen kommer pengarna att betalas tillbaka till givarna via Swsih.

Hur långe pågår insamlingen?

Vårt mål är att avsluta insamlingen under sommaren och ha målen på plats inför höstsäsongen.

Vem kommer att kunna använda målen?

Målen är en långsiktig investering som kommer att användas länge, av många och repareras vid behov. Alla lag under en lång period framåt som kommer upp i 9-manna ålder, killar och tjejer kommer att ha nytta av målen. Målen kommer dock inte att vara tillgängliga för spotanfotboll på Örevång IP.