Uppdatering från Herr A!
2023-03-19 10:20
Målskyttarna från DM segern mot Stövelstorp

Herrarna har varit igång med träning och matcher i en dryg månad och efter en lite varierad start har vi nu kommit igång ordentligt, bland annat med en gruppseger i DM.

I slutet av januari träffades herrarna igen för att kicka igång säsongen. Först följde ett par veckors träning innan man körde en uppstartsdag med internmatch och aktiviteter. Därefter var det dags att sätta igång träningsspelandet men det var en match vi snabbt vill glömma då årets första test slutade med 0-5 förlust mot Ramlösa, helt enkelt ett bottennapp men skönt att det kom redan på försäsongen. Veckan efter skulle vi mött Landora men bortalaget fick ställa in så det blev långt ifrån en perfekt start på 2023.

Lyckligtvis har DM också satt igång och detta har blivit en mer positiv historia för herrarna. Vi blev lottade i samma grupp som Viken (div 5), Strövelstorp och BK Fram (båda div 6). På pappret lag vi känner att vi bör ha goda chanser emot men jobbet ska ändå göras. Ska man sammanfatta de tre matcherna så har det i perioder sett rätt okej ut/ bra spelmässigt och vi har gjort många mål samt knappt släppt till något bakåt. Däremot så har det under en del perioder varit halvtaskigt spel och vi hade önskat mer i en del insatser. Dock får vi inte glömma att vi fortfarande är i uppbyggnadsfasen och det är först om cirka 3 veckor som vi ska vara redo, när vi gästar Svalövs BK i premiären.

Här under följer matchrapporter från de tre DM matcherna:

Seger i första DM matchen mot Viken!
Under söndagen (5/3) reste herrarna upp till Viken för att sätta igång tävlingssäsongen. Efter en tuff start på matchandet denna säsong så var det väldigt skönt att grabbarna genomförde en fin insats och vann med 5-1. Efter en jämnare första halvlek där vi tog ledningen men det blev kvitterat så blev det en ensidig historia i andra och vi kunde vinna komfortabelt. Målskyttar blev Bruce, Anton L, Jacob K x2 samt ett självmål och nu känns det som att 2023 är igång på riktigt.

Andra raka segern i DM!
Under söndagen (12/3) var det dags för herrarnas andra match i DM och segertåget fortsatte borta mot Strövelstorp. Efter en lite knackig första halvlek la vi in en växel till och matchen slutade med en 5-0 seger. Matchen sammanfattas av assisterande tränare Magnus Persson:

Vi pratar inför matchen om att vi ska sätta tempot över 90 minuter och bara fokusera på vårt spel och våra idéer. Visst dominerar vi första halvlek och skapar många läge, men skärpan i avsluten och vårt passningsspel är vi inte nöjda med, ledning 1-0 i halvtid.
I början av andra får Strövelstorp en dubbel chans att kvittera från 11 meter, men Borg klipper bägge. Vi tar med oss en hållen nolla och till slut en seger med klara 5-0. Målskyttar var Bleron, Abbe P, Anton L, Wilmer och Isak D.

Seger och gruppvinst i DM!
Under lördagen (18/3) spelade herrarna den tredje och sista gruppspelsmatchen i DM, mot BK Fram. Vi kunde snabbt gå upp i en tvåmålsledning genom Bleron och Bruce men trots att vi skapade en del och under kortare period spelade som vi ska så fanns där betydligt mer att önska som helhet. Men tre raka segrar och avancemang är positiva saker att ta med sig när seriestarten närmar sig.
Assisterande tränare Magnus Persson har sammanfattat insatsen:
Vi gör ingen vidare match idag mot ett hårt kämpande BK Fram. Seger 2-0, båda målen faller i första halvlek då vi agerar rätt och spelar den fotbollen vi vill, tyvärr gör vi det för sällan idag och med alldeles för svagt engagemang och vilja att delta i varje moment. Glädjande är att alla 16 fick minst 25 minuter och att det redan på onsdag är dags igen, då vi på samma plan tar oss an IK Wormo.

Sen väntar ett trevligt träningsläger nästa helg.

Tack Pirs och grattis till avancemanget grabbar!

Precis som det nämns är det match redan på onsdag igen, då mot division 4 laget Wormo vilket innebär betydligt tuffare motstånd. Wormo har under flertalet veckor mött division 2 och 3 lag i sina förberedelser så de kommer verkligen vara uppe i farten - ett härligt test för grabbarna.

Därefter väntar träningsläger fredag-söndag och båda dessa händelser återkommer vi med under de närmaste veckorna.