SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Glumslövs Fotbollsförening
Fotboll

Höst hemmapremiär mot Jonstorp
2022-08-27 22:52

Efter 3 veckors solsken möttes vi av ett regningt och blött IP på lördagsmorgonen. På samlingen i omklädningsrummet kom vi fram till att en match i regn och med en halkig plan kunde bli en rikitgt rolig match. Laget med lerigaste shorts vinner!!

Till matchstart hade regnat minskat och ner strilade ett fint sommaregn. Vi började matchen offensivt med hög press och intensitet. Publiken fick se snygga skott och fint passningsspel. Tränaren jublade när laget hjälptes åt att hitta passningsalternativ bakåt för att sedan komma framåt som vi övat på träningarna i två veckor, magiskt var det!! Det var tuffa dueller på planen och domaren hjälpte tjejerna att hålla det på en bra nivå.  Vi spelade riktigt bra fotboll i 50 minuter och sedan tappade vi koncentration, postion, vilja och smarthet i de sista 10 minuterna men lyckades ända kriga oss igenom matchen. De sista minuterna kom ösregnet och tjejerna avslutade med en lagstjärna och vi var definitivt laget med lerigaste shorts!!

 

Sammanfattningsvis fick vi se fina mål, snabba löpningar, bra hemåtspring, stabila brytningar, målvaktsräddningar, nickar, passningar och rörelse, finterna får vi ta en annan match när det är mindre blött. Tack till Jonstorp för en välspelad, jämn och rolig match och till domaren för en stabil insats.

 

Solsken, traktorkortege och fotboll - Västra Karup - Glumslöv
2022-05-08 23:24

En tidig söndagsmorgon tog 9 tjejer den långa resan till Västra Karup för att möta ett annat grön-vitt lag. Dagen till ära spelade vi för första gången i vita tröjor. 

 

Solen sken, dagg i gräset och hård pumpade bollar och en spelmässigt väldigt jämn första period.  De sista tio minuterna glömde vi spela fotboll och fokuserade lite för mycket på närkamperna. Tyvärr blev vår målvakt Alma skadad och fick vila resten av matchen. Snack i halvlek ner med armarna och låt fötterna göra jobbet.

 

Även andra halvlek blev jämn med några fina räddningar av Emmy i mål. I mitten av halvleken körde det förbi en kortege med röda Volvo BM-traktorer längs ena långsidan det var vi inte helt vana vid.

 

I paus var det mycket fokus på motståndarlaget, planen, publiken mm. Till slut lyckades vi samla oss och tjejerna bestämde sig för att gå in och spela bra fotboll och som de gjorde det. Sally och Juni spelade superförsvar, Elira och Ebba sprang, dribblade och jagade boll på mitten, Addie, Laila och Elin kämpade både på topp och mitten. Det var varmt, snabbt och fysiskt spel och väldigt underhållande att titta på. Där fina målvaktsräddningar på båda sidor blandades med finter, skott, långlöpningar och fina passningar.  Så oerhört stolt över tjejerna som verkligen gav allt i sista perioden, ni är grymma!!!

Vejby - Glumslöv en varm torsdagskväll i april.
2022-04-22 09:12

Vi samlades på IP för att ta oss till Vejby en onsdagskväll för att äntligen få spela en uppskjuten match sedan påskhelgen.

Tre bilar som kunde vägen till Vejby och inte kollade GPS-en eller lyssnade på radion körde rätt in i bilkö på motorvägen medan två spelare tog sig fram i tid. 15 min efter matchstart anlände vi alla till ett varmt och soligt Vejby och vi körde igång matchen direkt utan uppvärmning. 

 

Första perioden var lite trevande och båda lagen skapade chanser utan att få in bollen. I paus pratade vi att nu är uppvärmningen gjord nu börjar matchen för oss och framförallt glöm inte bort att skjuta när läge finns. Vejby hade nog också pratat om att skjuta mer mot mål för de kom ut taggade och och hade mycket spel mot vårt mål och tog många fina avslut medan Glumslöv hade svårt att få skotten på mål och sprang ofta bredvid och titta på när motståndarna spela fin fotboll.

 

Tandagnissel och bedrövade spelare i paus, tränare som försökte få fram vilja spela fotboll och vilja gå in och ta bollen av motståndarna. I sista perioden kommer ett helt nytt Glumslövs lag in som pressar Vejby över hela planen och inte ger dem en chans att spela sitt fina passningsspel eller ta sololöpningar längs kanterna.  Vi lyckades till slut sikta in våra skott mot mål och inte utanför stolparna.  Stort tack till Juni, Addie, Siri, Elira, Desire, Elin, Ebba, och Isabelle för uppvisningen att allt kan vända om man går in och kämpar som lag tillsammans!!!

 

Tack till Vejby som både flyttade matchen och väntade in oss så vi kunde få spela och till domare trion som lotsade oss genom hela matchen. Härligt med linjedomare i 7-manna fotboll!!

Matchrapport: Glumslöv F13 - Viken F13
2022-04-20 21:51

Soligt och för ovanlighetens skull nästan vindstilla på IP lockade stor publik.

Hemmamötet blev en tuff drabbning där Viken var snabba och tekniska. Viken pressade på hårt i inledningen men Glumslöv lyckades ändå sno åt sig ledningen genom Afaf Darwish. Astrid Mårtensson serverade hörnan.
Matchen öppnades upp mera och det blev mer böljande spel. Viken tog vara på sina chanser och hade många fina skott. Emmy Jönsson i mål stoppade de flesta men fick tyvärr utgå med förmodad stukad handled. Agnes Y vaktade målet i slutet av första och hela andra spelperiod.
I tredje lyckades Glumslöv sätta en boll till genom Agnes Yjord på utspark av Afaf Darwish som vaktade målet. Afaf lyckades även rädda en straff i sista period.
Många tjejer gjorde mycket bra ifrån sig idag men en liten extra utmärkelse till Alma Olsson för utmärkt ihärdigt och resolut defensivt arbete. 
Trots detta blev det idag förlust med 2 - 8. Nya tag blir det borta mot Strövelstorp på Söndag.

Forza GFF!

Seriepremiär mot Hittarp
2022-04-09 14:37

Seripremiär mot Hittarp hemma på ett soligt men mycket blåsigt IP.  Hittarp började bäst och var offensivt starka medan vi hamnade i försvar och fick jaga mycjket boll i början. Vi kom sakta mer och mer in i spelet och vi fick se rikitigt fint passningsspel från tjejerna. I andra halvlek spelade vi bra försvarssel, fint passningsspel, fintade och tog avslut mot mål.  När det blåstes till sista periodpausen var det målmässigt oavgjort.  Sista perioden hade vi några fina lägen men vi fick inte in bollen och Hittarp var hela tiden farliga när de fick upp bollen på vår planhalva.  En välspelade match där tjejerna imponerade på sina ledare genom spelförståelse, rörelse och passningsspel.  Skottträning nästa!!  Stort tack till alla spelarna som gjode en kämparmatch, till domaren som lotsade oss genom hela matchen och till Hittarp för en schysst och bra genomförd match.

Kamratcupen i Höganäs
2022-04-03 21:07

En tidig söndagsförmiddag (första matchstart redan 08:15) samlades en grön armada för att spela cup i Höganäs.

Första matchen mot Ängelholm hade vi spelmässigt mycket boll men vi hade svårt att skjuta in den i mål. Andra matchen mot Billesholm hade vi vaknat till och publiken bjöds på många härliga finter . Vi avslutade cupen mot spelmässigt skickliga Viken där vi emellanåt fick öva försvarsspel. Mycket nöjda ledare som fick hänga med detta kämpa starka lag hela förmiddagen nu laddar vi om i veckan inför seriestarten till helgen.

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen