Herr senior

Seger i hemmapremiären och avancemang i DM för herrarna!
2023-04-19 22:26

Under söndagseftermiddagen var det dags att välkomna Marieholm till Örevång och lyckligtvis kunde vi fortsätta den fina starten vi fått på säsongen.

Trots en svårspelad plan, men härligt med gräs, så inledde vi matchen fint och spelade väldigt bra första 30 minuterna med bollen på mattan och fart i passningar. Bortalaget ägnade sig mest åt längre bollar där de var fysiska och absolut inte ofarliga men vi ägde matchen. När halvtimmen gått kom Isac D igenom, nådde bollen först men blev fälld av utrusad målvakt som fick syna det röda. Efter detta blev spelet faktiskt jämnare och vi hade svårt att skapa målchanser. Bortalaget taggade till och de stod upp bra resten av matchen och gjorde det svårt för oss.

Andra halvlek var en mer öppen historia där vi önskar mer av vårt eget spel, men vi gör en riktigt bra kämpainsats och står upp för varandra. Spelet böljade en del fram och tillbaka och chanserna fanns åt båda håll även om det hade varit orättvist om vi inte vunnit totalt sett. Efter timmen tog vi ledningen genom Anton L som snyggt skruvade in en frispark och vi kunde fortsätta vår fina start på säsongen.

Huvudtränare Dahl har sammanfattat insatsen såhär:
En svårspelad match med tanke på gräsplanen men tycker vi gör en stabil match och accepterar att vi behöver spela en lite annorlunda fotboll med boll . Självklart underlättar det för oss när Marieholm får en man utvisad och tycker vi håller oss bra till matchplanen rakt igenom. En fantastisk arbetsinsats från alla och underbara 3 poäng in på kontot.

Dessutom är det glädjande att kunna skriva att vi för en vecka sedan besegrade Svalöv i DM med 4-3 och därmed avancerade till nästa omgång.