Herr senior

Två nya segrar i serien men uttåg ur DM för herrarna!
2023-05-23 12:28

Herrarna har hunnit med ytterligare två fina segrar i seriespelet men mot Klagshamn i DM blev det aningen för tufft.

I fantastisk väder och med våren nu på plats till fullo så kammade vi under fredagen (12/5) in den tredje raka segern, denna gång borta mot Trollenäs. Vi visste på förhand att det kunde bli en tuff match och även denna gång fick vi kämpa för poängen.
Assisterande tränare Magnus Persson har sammanfattat insatsen:
Tycker vi gör en fin arbetsinsats och vårt försvarsspel över hela banan är under stora delar av matchen bra. Offensivt kan vi fortfarande bli bättre men samtidigt är planen svårspelad och våra offensiva mittfältare får slita hårt och gör det bra utan att få bollen i och runt de ytor vi vill åt. Planen gör att vi inte riktigt kan spela den fotboll vi vill, förhoppningsvis gör värmen nu att planerna snabbt blir bättre. 0-1 löper Bruce sig fri och rullar in bollen. 0-2 är ett fint avslut från Abbe, som för övrigt gör en mycket fin insats idag. Tyvärr släpper vi in 1-2 när Trollenäs pumpar in bollar i vårt straffområde och de sista 8 minuterna blir onödigt spännande. Starkt och riktigt skönt att få med sig tre fina poäng hem när vi inte riktigt får till det spel vi vill.

Tre pinnar i seriefinalen!!
Under torsdagen (18/5) var det dags för toppmöte på Örevång då vi välkomnade Teckomatorp. Båda lagen hade inlett seriespelet starkt men det var bortalaget som inledde matchen klart bäst och hade oss i gunga första 20-25 minuterna. Vi låg fel över hela planen, gick inte in i duellerna och det var med andan i halsen som vi lyckades hålla undan. Men efter halva halvleken drog vi på oss 2-3 frisparkar där vi satte till och markerade närvaro, och det verkade tända laget för resten av halvleken tog vi över helt och skapade flertalet klara målchanser. Kändes dock inte helt orättvist med likaläge i paus. Andra halvlek blev lyckligtvis en ensidig historia. Vi fortsatte med den positiva avslutningen av första och dominerade matchen. Genom ett bättre presspel störde vi de tidigt i deras speluppbyggnad vilket ledde till fler bollvinster och ett mer etablerat anfallsspel. Tidigt i halvleken tog vi ledningen genom Isac D och vi fortsatte spela resten av matchen med bra kvalite i vårt possession samt med effektiva kontringar. Matchen slutade med en 1-0 seger, en fullt välförtjänt sådan.