Herr senior

Matchrapport! Kullavägen-Glumslöv 3-2.
2019-02-17 09:06
Målskyttar Johan & Tobias
Då var försäsongen äntligen igång och första matchen är avklarad. Vi reste till Helsingborg för att ta oss ann nyblivna division 4 laget Kullavägen.

GFF bestod för dagen av ett par välkända namn men även ett par nyförvärv samt en egen produkt som gjorde debut, kul! Första halvlek är en relativt jämn historia men möjligt lite övertag spelmässigt för Kullavägen. Första halvtimmen är rätt chansfattig. Tobias rinner igenom en gång för oss men avslutet går längst med mållinjen istället för in. Åt andra hållet har hemmalaget en kanonfrispark klockrent i stolpen. Sista kvarten tar Kullavägen över, vi börjar slarva och fastnar konstant i deras tidiga press. Detta leder till två misstag utanför eget straffområde och helt plötsligt står det 2-0 i paus. Vi pratar grunder och om högre utgångspositioner i paus och andra halvlek är betydligt bättre. Omgående skapar vi ett par klara chanser och efter timmen spelad blir Tobias M snyggt frispelad och gör inget misstag, 2-1. Genom hela halvleken skapar vi målchanser men får inte riktigt till det perfekta avslutet, samtidigt som Kullavägen försvarar sig bra. Tyvärr hamnar vi fel under en kort sekvens i mitten av halvlek och då kan en omarkerad hemmaspelare vända upp, driva fram och prickskjuta in 3-1 utanför straffområdet. I denna period börjar vi tröttna lite grann och gör därför lite byten. Detta ger önskad effekt och med 10 minuter kvar snurrar Jonas upp motståndarna på vår högersida innan han blir nerdragen, vilket resulterar i straff. Johan är säkerheten själv och ställningen är 3-2. I matchens sista minut lyckas Tobbe återigen bli fri och när han springer förbi målvakt blir han tydligt fälld, men ingen reaktion från domarna. Tråkigt men det kan hända... matchen slutar därför 3-2. Sammanfattningsvis en match med mersmak då det var första träningsmatchen för säsongen, mot motståndarnas 3:e. Givetvis finns där saker att arbeta med, men det kommer. En extra eloge till vår egna produkt Samuel M som idag gjorde full a-lagsdebut. 90 minuter som högerback och mittback, en klockren insats. Reaktioner från dagens träningsmatch:

Huvudtränare Andreas Dahl:

- Tankar om matchen?

Jag tycker vi överlag gör en bra insats med tanke på att det var vår första match. Där finns perioder i matchen där vi uppträder bra och får både det defensiva spelet samt det egna offensiva spelet att stämma hyfsat. Som sagt så har vi inte tränat så mycket på det taktiska ännu så utifrån det gjorde grabbarna det helt okej.

- Fick ni se det ni ville och vad kommer ni fortsätta arbeta med?

Det vi tränare ville få ut och se under denna match var att många av spelarna fick 90 min i benen. Dessutom var det viktigt för oss att se att det fanns en inställning och vilja att kämpa för laget, och detta är vi också nöjda med. Givetvis, precis som det ska vara i februari, så har vi en del att jobba med defensivt och offensivt i vårt spel, men det kommer. Allt som allt är vi nöjda med prestationen.

Vi har också pratat med dagens målskyttar Johan Herrstedt (t.v) och Tobias Mörkhöj (t.h).

-Tankar om matchen?

JH: starten på första halvlek är bra, sedan går vi tyvärr ner oss i slutet av halvleken. Andra halvlek är mycket bättre.

TM: Trots att många centrala spelare var borta gör vi en bra match. Första halvlek är sådär men andra halvlek klart bättre. Vi har mycket boll, fina kombinationer och skapar några farliga lägen. Jag tror vi hade för mycket respekt i början, för när vi flyttade fram positionerna och började pressa tog vi över.

- Hur kändes spelsystemet?

JH: Det kändes bra. Roligare än de mer klassisk systemen, och det passar oss bättre.

TM: Det känns bra. Lite nytt mot tidigare så det är några saker vi måste träna på och snacka ihop oss kring, men det kommer.

- Ni lirade tillsammans med VG på mitten, hur kändes det att spela tillsammans?

JH: Bara bra. Jag och VG har spelat ihop i BoIS, och Tobbe har jag spelat med sedan jag kom tillbaka till GFF, så det kommer bli kanon.

TM: Vi kompenserar varandra mycket bra. Vi har alla meter i kroppen, bra teknik samt goda kombinationer så om vi bara får lite tid att lära känna varandra ännu mer kommer det bli jättebra.

Vi tackar våra intervjuobjekt och Kullavägen för dagens match.