Herr senior

Seger i årets första tävlingsmatch!
2019-03-03 19:00
På bilden ser ni dagens målskyttar, Melker och Tobias.

Under söndagen spelades årets första DM match och vi hade tagit oss till Lund för att möta Lunds FF. Det skulle visa sig bli en väldigt tuff match då hemmalaget var ett riktigt duktigt lag med fin press, bra och tufft spel.

Att laget spelar i division 6 känns väldigt konstigt, de skulle kunna ligga betydligt högre upp. Inledningsvis började hemmalaget klart bäst och första 20 blir vi tillbakapressade, hittar inget eget spel och får verkligen kämpa. Trots det gör vi ett gott jobb i defensiven och Lund lyckas inte skapa jättemycket trots övertaget. Halvvägs in i halvleken börjar vi hitta rätt och då jämnar matchen ut sig. Vi lyckas hitta fina kombinationer, ha längre anfall och motståndarna blir tröttare desto längre halvleken går. Under denna period har vi tre klara frilägen som vi missar, innan Melker kan göra 1-0 till oss efter fint spel där Tobias blir fri, lobbar över målvakten och Melker slår in den i öppet mål. En jämn halvlek där vi verkligen står upp fysiskt och kämpamässigt men det egna spelet har lite mer att önska. Andra halvlek ser ungefär likadan ut som första. Lund inleder bäst igen och vi får återigen kriga för vår ledning. Efter 60 min lugnar vi ner oss och börjar utnyttja de ytor som bildas när hemmalaget tröttnar. Vi spelar bra under denna period och har en fin variation på kort spel och ibland inledningsvis en lite längre boll. Med 15 minuter kvar får vi frispark och Tobias skjuter snyggt in 2-0. Matchen känns avgjord och vi hinner även med att missa en straff under sista 10 minuter. Tyvärr tappar vi fokus på en långboll och efter lite flipperspel reducerar Lund med 3 minuter kvar. Onödigt spännande men vi reder ut det och tar en väldigt moralstärkande seger. Alla som representerade Glumslöv idag krigade och kämpade 110% och det är precis den inställning vi måste ta med oss till varje träning och match, gott!

Vi tackar Lunds FF för dagens match.

Reaktioner från huvudtränare Andreas Dahl:

Vi började första 20 min lite trevande, kom för sent i vår press och var inte på tårna i duellerna och när vi själva hade boll så stressade vi lite för mycket och det blev lite slarvigt spel.

Sen efter dem första 20 så jobbar vi oss in i matchen, tar tag i spelet och får ut mer av vår press. Vi ligger rätt defensivt och får ett helt annat lugn och kvalité i vårt egna spel med boll.

Jag tycker vi möter ett mycket bra div 6 lag men anser också överlag att vi gör en bra insats och tar steg framåt för varje vecka. Underbart att vinna fotbollsmatcher på detta sätt.

Vi är absolut inte där vi vill vara ännu men vi kommer nöta på vissa saker i det defensiva och offensiva. I det defensiva är det speciellt vår press och i det offensiva vill jag att vi ska bli ännu mera det bollförande laget och styra med vårt passningspel.

Vi har också pratat med Victor VG Gustafsson, ett av årets nyförvärv, som gjorde en strålande insats på centralt mittfält:

Tankar om matchen?

- Kändes bra ändå. Första 15-20 minuterna var lite sådär. Vi var inte riktigt beredda på att det var så aggressiva och ändå hyfsat spelskickliga. Men vi tog tag i det och gjorde en bra match.

Du har nu tillhört GFF ett par månader, hur är känslan?

- Känns fantastiskt, tänkte lägga av med fotbollen helt och hållet men kände att det var en go grupp så tog chansen. Älskar fotboll igen och njuter av varje minut. Både av och på planen.

Vi tackar Dahl och VG och påminner redan nu om nästa DM match, på Landskrona IP, ”hemma” mot Medina. Den spelas på söndag, 10/3.