Herr senior

Tung kväll i Svalöv.
2019-04-19 12:38
Svalöv-GFF
Torsdagkvällens batalj mot Svalöv slutade tyvärr med förlust 1-0, efter 0-0 i paus.

Det var en väldigt jämn match över 90 minuter där vi förmodligen hade det bättre spelet över hela matchen men hemmalaget nog kan räkna till fler klara målchanser.

Första halvlek tar vi direkt hand om och för spelet från minut 1 till 45. Vi spelar väldigt bra fotboll på mattan med mycket rörelse, spelbara medspelare och fart på bollen. Tyvärr hade vi matchen igenom svårt att ta oss till rejäla målchanser och den enda tydliga trots allt spelövertag är ett skott från Johan som tar i stolpens insida och ut. Åt andra hållet har vi koll på det mesta som Svalöv testar. Med bra presspel över hela planen och en koncentrerad defensiv så lyckas även hemmalaget bara skapa en chans. Ett friläge missas dock vilket gör att ställningen är 0-0 i paus.

I andra halvlek vill vi bara köra på då vi känner att Svalöv börja tröttna. Tyvärr gör vi raka motsatsen då vi istället börja slå dåliga passningar, tar konstigt beslut samt drar på oss massa onödiga frisparkar runt vårt eget straffområde. Detta gör att ett fysiskt Svalöv kan börja lyfta in långbollar mot sina stora spelare vilket i sin tur leder till att de kommer in i matchen och vi blir onödigt trötta av allt kampande. Det är med stor besvikelse såhär i efterhand som vi kan konstatera att vi lät matchen glida oss ur händerna, detta var 3 poäng vi bara skulle haft med oss. Andra halvlek har inte heller jättemånga målchanser. Svalöv har ett par farligheter på fasta situationer, blandannat en klockren nick i ribban. Vi växlar också upp med två långskott där hemmalagets målvakt gör fina räddningar, men det ville sig inte idag. Med 10 minuter kvar tappar vi oturligt bollen på mittplan och i friläge gör inte Svalöv något misstag. Hemmalaget vinner med 1-0. Stor, stor besvikelse men samtidigt en viktig läropeng för vårt unga lag. Detta kommer vi förhoppningsvis lära oss av.

En stor eloge till Anton H som i Bennes frånvaro skötte målvaktsuppgiften strålande. Vi tackar Svalöv för gårdagens match och gratulerar till segern.

Här nedan kommer huvudtränare Andreas Dahls tankar om matchen:

En första halvlek där vi dominerar matchen och bygger vårt anfallsspel nerifrån med ett stundtals fantastiskt passningsspel, precis som vi vill spela offensivt. Tyvärr hade vi problem i sista tredjedelen att vi inte lyckades skapa tillräckligt mycket med tanke på det stora bollinnehavet vi hade så det är något vi måste jobba vidare med och utveckla så vi när vi dominerar matchbilden också kan straffa motståndarna. Defensivt så hade vi bra press på dem och vi låg oftast rätt och hade kontroll.

Andra halvlek så är det tyvärr vi själva som gör att dem får ny energi och känner att dem kommer in i matchen genom att vi börjar slarva med passningar och har inte samma rörelse och energi i det defensiva som i första. Det leder till att dem lyckas skapa några fasta situationer och då känner dem ny energi. Med ca 10 min kvar så lyckas dem göra 1-0 på ett friläge och sen går vi ner på en trebackslinje och försöker få in en kvittering men lyckas inte så en otroligt tung förlust där jag tycker vi är det överlägset bästa laget i första men inte kan dominera likadant i andra vilket vi tränare också får reflektera över vad det kan bero på för som alla vet så pågår en fotbollsmatch i 90 min.

Så summering en väldigt bra första halvlek med dominerande spel fram till och runt deras straffområde där vi skapar alldeles för lite .