Fotboll på lika villkor !
Herr senior

Resultatuppdatering: förlust mot BBK och storseger mot Perstorp
2019-05-30 11:24
Målskyttarna från 12-0 segern mot Perstorp, från v: Melker, Frans, Fille, Wilmer och Tobbe.
Efter några veckor med dålig uppdatering kring matchresultaten här på hemsidan kommer nu en sammanfattning från förlust borta mot BBK och vinsten veckan efter mot Perstorp.

Först ut: BBK 2-0 GFF 18/5-19

Tung lördag på Ulkavallen!

Ett heltaggat GFF med stigande form tog den korta resvägen till Borstahusen för att ta sig an suveräna serieledarna BBK. Båda lagen var lite skadedrabbade men trots det räknade vi med en tuff match. Vilket det mycket riktigt blev.

Vi genomför en första halvlek som vi inte alls är nöjda med. Vi kommer fel i pressen, slarvar otroligt i vårt passningsspel och beslutsfattande samt ligger för långt ifrån i försvarsspelet. Detta gör att BBK konstant kan kontra på oss och attackera med fart mot ett utspritt GFF. Redan efter 7 min kan hemmalaget ta ledningen efter ett snyggt långskott. Värsta tänkbara start och efter detta kan BBK fokusera på att ligga rätt och straffa oss på vårt slarv, vilket dem gör föredömligt. Vi har stora problem under första 25 och vid flertalet tillfällen skapar Borstahusen nästan lägen för 2-0. Vi lyckas ta oss in i matchen lite grann efter en halvtimme och skapar då en fin chans, en nick som slickar stolpen. Med minuten kvar av halvleken blir dock uppförsbacken total, när ett inlägg inte kan plockas bort utan det blir en duell i straffområdet och där är hemmaspelaren hetast och gör 2-0. En tuff uppgift blev därmed än tuffare.

Vi startar andra halvlek bättre och för spelet från minut 45-65. Vi har bättre kontroll defensivt och BBK skapar inga klara lägen denna halvlek. Trots att vi lyfter spelet har även vi fortsatt svårt att skapa målchanser, vi får ihop till ett riktigt bra läge där målvakten gör en fantastisk räddning, men det ville sig inte. Resten av matchen blir en transportsträcka och slutresultat skrivs till 2-0.

Borstahusen är ett oerhört stabilt lag med kvalitetsspelare över hela startelvan och de vinner fullt rättvist denna match. Däremot är vi väldigt besvikna på vår egen insats och vi hoppas verkligen vi ska kunna utmana BBK bättre i höstens match. Stort tack till alla som kom och stöttade.

Här nedan följer en analys från huvudtränare Andreas Dahl:

Vi börjar dåligt och är inte alls på tårna och dem får 1-0 rätt så tidigt i första halvlek och vi lyckas inte alls spela så som vi ville i första halvlek. Vår tanke var att vi skulle straffa dem vid bollvinst, i första hand bakom deras backlinje på spelare i löpningar rättvända och i fart. Om inte den möjligheten fanns så skulle vi etablera spel, vänta till rätt läge och då spela igenom deras lagdelar för att komma med fart och försöka straffa dem. Men eftersom vi var väldigt långsamma i tanken och i benen så blev det inget som fungerade och vi hade mycket bolltapp och för lite löpningar.

Defensivt så låg vi hyfsat rätt men förlorade för mycket dueller och andrabollar vilket gjorde att vi hamnade i svåra situationer. Just den biten att vinna kampen i matchen är jag väldigt besviken på eftersom det var just det vi pratade och poängterade hur viktigt det är att vinna kampen mot din motståndare för på så sätt få ett övertag och sen kommer öppningarna för att kunna spela ut.

Andra halvlek så känns det som att BBK ligger och bevakar sin 2-0 ledning och vi lyckas inte höja vårt spel speciellt mycket utan fortsätter med enkla bolltapp och för lite energi. Vi lyckas nästan inte skapa något framåt fastän vi provar och sätta in ytterligare en central forward och till slut går ner på 3 försvarare .

Så summering en match där vi inte gör det vi kommit överens om och där vi har alldeles för lite energi och vilja och gör för många enkla misstag i vårt egna offensiva spel. Att vi på 90 min endast lyckas skapa 2-3 chanser är på tok för lite .

Så en fullt rättvis seger till BBK

Tack Dahl!

GFF 12-0 Perstorp 25/5-19

Seger!

Lördagens hemmabatalj mot Perstorp slutade med seger 12-0, efter 5-0 i paus. Precis som vi skrev i vår inför matchen text igår visste vi om bortalagets förutsättningar och resultatrad, vilket gjorde att matchen i mångt och mycket handlade om att träna på detaljer i vårt spel samt att göra mycket mål. Vi startar matchen intensivt och redan efter 10 minuter har Filip Olsson gjort 2 mål och vi börjar precis som vi vill. Tyvärr går vi ner oss en hel del efter detta, vilket såklart hänger ihop med mängden tid vi fick med bollen jämfört med andra matcher. Under en 20 minuters period slarvar vi i pressen, avsluten och vårt fokus vilket gör att vi inte är nöjda. Efter halvtimmen kommer vi igång ordentligt igen och avslutar starkt. Wilmer, Frans och Tobbe målar alla och därför är pausläget 5-0.

Det går, trots resultatet, att ana ett visst missnöje i pausen för vi startar andra halvlek på ett fantastiskt sätt. Vi löper helt rätt, släpper bollen på ett effektivt sätt till rätt gubbe, fyller på i boxen och vinner tillbaka andrabollar gång på gång. Från minut 45 till 65 gör vi 7 mål och ställningen blir därmed 12-0. Målskyttar under denna period var Frans, Tobbe x3, Melker, Wilmer och ett självmål. Denna period kan vi, oavsett motstånd, verkligen ta med oss in i framtiden. Sista delen av matchen går vi ner i tempo, vilket är fullt förståeligt med tanke på resultatet. Vi kunde och borde gjort ett antal mål till men all eloge till grabbarna som malde på stora delar av matchen. Oavsett motstånd är det fantastiskt skönt med seger och många mål. Väldigt kul att se våra ungtuppar Wilmer och Frans som båda gör en strålande insats, kryddat med 2 mål var. Dessutom fick Elias Härd från J-laget göra debut, kul, bra jobbat!

All eloge också till Perstorp, som trots läget kämpade matchen igenom och hela tiden försökte spela fotboll på marken!

Kommentar från huvudtränare Andreas Dahl: en stabil insats av grabbarna. Svårt att analysera matchen så mycket, men glädjande med många mål och tre poäng. Eloge till de unga killarna! Nu är det viktigt att vi så snabbt som möjligt kommer ner på jorden igen. Vi har två oerhört viktiga matcher nästa vecka, som kommer bli jättetuffa!