2019-06-10 21:46
Målskyttarna i Harlösa, fr v: Magnus Kjellsson och Tobbe.
Seger och en perfekt vecka!
Återigen har rapporteringen dröjt lite men i söndags, 2/6, fullbordade GFF ett hattrick i segrar under en veckas tid.

Under söndagen (2/6) genomförde GFF veckans tredje match, och ännu en gång kunde vi inkassera tre poäng. Vi tog den långa resan till Harlösa och fick direkt bekänna färg. Hemmalaget hade en idé, vilket gick ut på bollar bakom vår backlinje. Inledningsvis hade vi en hel del problem med dessa och första kvarten gör vi det svårt för oss själva. Redan efter fyra minuter fastnar vi i pressen efter just en långboll, och i friläge kan hemmalaget rulla in 1-0. Ett slarvigt mål. Drygt 10 minuter senare kommer vi återigen fel på en långboll och hemmalagets anfallare kommer i friläge. Benne tvingas ut och råkar fälla motståndaren, vilket renderar i rött kort. Otur för Benne och där måste vi hjälpa honom mer. In i målet kommer Melker istället. Tur i oturen blir detta en väckarklocka och resten av halvleken dominerar vi trots en man mindre. Vi skapar direkt en stor målchans som leder till hörna. På denna kommer Kjelle flygande som ur en kanon och skallar stenhårt in kvitteringen. Precis vad vi behövde! Vi spelar resten av halvleken med tre backslinje för att kunna föra matchen och vi har ett gott passningsspel som leder till en hel del farligheter. Efter halvtimmen spelas Tobbe fri utanför straffområdet och kan då prickskjuta in ledningsmålet via stolproten. Halvtid 1-2 ledning.

Förutom att vi spelade med 10 man så var det förmodligen årets varmaste dag i Harlösa, vilket borde gynnat hemmalaget. Men andra halvlek blir precis tvärtom, vi går direkt ut och tar över taktpinnen och man skulle kunna tro att vi var en man mer. Vi gör oss spelbara, värderar när vi ska gå framåt eller trampa på bollen och börja om, samt att vi växelvis hotar i djupled. Detta gör att vi konstant kan kontra på hemmalaget som aldrig hinner in i någon press. Givetvis har Harlösa några chanser under halvleken, men de kommer bara till när vi slarvar i vårt eget passningsspel. Efter timmen blir Tobbe frispelad och i boxen gör han inget misstag, 1-3 och det luktar seger. Under sista halvtimmen har vi kontroll även om vi släpper till några onödiga halvchanser. Vi kan fortsätta kontra och 1-4 känns närmre än 2-3. Tillslut vinner vi med 3-1.

Till det vill vi addera en stor eloge till Melker som efter Bennes utvisning ställde sig i målet och gjorde det med bravur, klass!

Nu följer huvudtränare Andreas Dahls tankar:

En dålig start i matchen där vi slarvar och bjuder på 1-0 till dem och om inte det vore nog så blir Benne frilägesutvisad efter 13 min spelade .

Men vi gör en riktigt bra insats i resten av första halvlek och vänder matchen till 2-1 i paus . Vi valde att spela på en trebackslinje och fortsatte att rulla boll och ha tålamod vilket gjorde att det var vi som hade taktpinnen fast att vi var en man mindre.

Andra halvlek så är det fort vi som dominerar matchen och skapar mycket chanser med vårt passningsspel, viljan att löpa samt fylla på med folk. I det defensiva så är det väldigt lite dem skapar och det dem skapar är när vi slarvar i farliga läge med boll och folk på väg framåt vilket gjorde att vi inte var i position men som sagt det var inte många chanser dem skapade utan det var närmre större siffror än att dem reducerade så en otroligt stark seger som var fullt rättvis och en eloge till alla spelare att göra en så imponerande insats och ta tre härliga poäng med en man mindre i 75 min.