Herr senior

5 raka och välförtjänt sommarledighet!!!
2019-06-22 10:28
Vårens sista målskyttar: Melker Johansson, Jesper Karlsson och Tobias Mörkhöj.
Under onsdagskvällen avslutade herrarna våren på allra bästa sätt genom att på Gyavallen besegra Stehag med 3-0, efter 1-0 ledning i paus.

Vi inledde matchen på ett strålande sätt och genom att lira på marken kunde vi enkelt spela oss ur hemmalagets tokpress. Vi skapade ett par halvlägen samt en fantastisk kontring där avslutet slickade stolpen. Efter denna period bestämde sig Stehag för att börja slå långt, vilket vi under en period fick lite problem med. Vi satte inte press på leverantören, samt gick inte alltid upp i den första duellen, vilket gjorde att bollen fastnade runt vår straffområde och vi blev tillbakatryckta. Vi var inte nöjda med denna perioden utan det krävde lite justeringar och peppande ord ute på planen för att vi skulle komma igång igen. Glädjande var att detta fungerade och sista 10 av halvleken tog vi över igen och vi kunde också ta ledningen. Bleron drev in från höger och frispelade Tobbe som utanför straffområdet körde en patenterad tåfjutt och därmed 1-0 till oss i paus.

Efter en väldigt varm första halvlek la sig skuggan över Gyavallen och det blev därmed perfekta förutsättningar i andra halvlek. Detta blev en halvlek vi hade full kontroll på. Vi var lite oroliga över Stehags långa spel då vår ledning var skör men jag kan inte minnas att hemmalaget skapade en enda farlighet på halvleken. Istället var det vi som förde hela halvleken med varierat kontrings- och kontrollspel. När det fanns möjlighet till det slog vi snabba passningar i djupet där framförallt Melker nog har gett mittbackarna mardrömmar med sina löpningar, och vid behov spelade vi enkelt i sidled för att vila med bollen. Efter en timme kunde vi utöka ledningen efter att Jeppe gjort en fantastisk löpning från sin högerbacksposition, in i straffområdet där han mötte vänsterback Elvis inlägg och nickade in 2-0. Ett väldigt förlösande mål då vi hade full koll bakåt. Sista halvtimmen var det vi som skapar på våra kontringar och 3-0 kände närmre än 2-1. Med fem minuter kvar kan slutligen Melker avgöra med en snygg lobb och vi lämnade Gyavallen med en klar 3-0 seger, underbart grabbar!

Vi avslutar därmed vårsäsongen på en tredjeplats med klart häng på toppen, samt 5 raka segrar. Verkligen en stor eloge till hela truppen!

Här under följer en matchrapport från huvudtränare Andreas Dahl:

Vi startar matchen dem första 10 min fantastiskt, det är nog det bästa jag sett oss spela hittills och det enda som saknades var att vi fick utdelning. Sen går vi ner oss lite en period och matchen jämnas ut och sen sista 10-15 min så tar vi över igen och får också ledningen strax innan paus. Så en första halvlek där vi tar tag i matchen från start och dominerar stora delar av den halvleken med bra kontroll i det defensiva och kan kontrollera deras längre, tyngre spel genom att få en bra första press men även att ta kampen vid deras längre uppspel och i det offensiva hade vi stundtals fantastiskt passningsspel och mycket löpningar. Vi kunde på så vis spela oss igenom och komma till bra chanser, så en mycket bra halvlek mot ett svårt motstånd .

Andra halvlek så lyckas vi stå emot deras första 10 min där vi visste dem skulle försöka trycka ner oss och efter det så är det vi som dominerar matchbilden och har kontroll på det och spelar stundtals en lysande fotboll. Vi vinner till slut matchen med 3-0 och en mycket bra prestation av grabbarna, en fullt rättvis seger .

Så fantastiskt att avsluta vårsäsongen med en riktigt bra prestation och ytterligare 3 pinnar. Nu har vi en längre ledighet innan vi går in i en mycket intressant höstavslutning där vi satt oss i en bra sits inför andra delen av serien.

Tack Dahl!

Ja precis som Andreas säger ligger vi nu på tredjeplats vilket innebär att det är helt upp till oss själva om vi ska gå upp i fyran eller inte. Härlig utmaning😃

Herrarna tar nu lite sommarledigt och är tillbaka i träning i slutet av juli, innan serien startar med hemmamatch mot Svalöv den 10 augusti

Ett stort tack till alla som varit på plats och hejat på oss under våren. En riktigt glad och grön GFF sommar önskar vi er alla😃👍