Fotboll på lika villkor !
Herr senior

En perfekt söndag!
2019-08-26 16:17
Äntligen var vi tillbaka på rätt väg. Efter att poängen trillat in trots ett par dåliga insatser genomförde vi under söndagen en perfekt insats och vann fullt rättvist med 4-0 borta Furulund.

Vi dominerade matchen från start till slut och på 90 minuter hade hemmalaget en målchans, som kom efter 75. Trots enorm värme tog vi tag i spelet direkt och spelade med stort tålamod och variation. Det tog lite tid att komma till de klara målchanserna så länge Furulund orkade men desto längre första halvlek varade, desto mer skapade vi. Efter ett par nästan lägen genomförde vi ett klapp-klapp anfall där bollen gick som ett snöre från backlinje, via mittfält, ut på Jesper som hittade in till Timothy som stötte in 1-0.

I paus var vi riktigt nöjda med prestationen men insåg givetvis att 1-0 är en skör ledning. Vi började lite svagt och tvingades jaga lite boll, men efterhand åt vi oss in i halvleken och sista 35 var det återigen klasskillnad. Vi gjorde ytterligare 3 mål, 2 från Tobbe och ett från Timothy. Målen kom glädjande till genom spelmål där vi sågade oss fram genom motståndarnas delar med hög fart från flera spelare. En stark prestation från hela laget, från Anton i målet hela vägen fram till anfallarna. Vi höll oss lugna trots att ledningsmålet tog lite tid och när vi ledde med 4-0 stängde vi igen bakåt för att hålla vår nolla, stort plus till hela truppen. Givetvis var detta bara en match, och vi har varit risiga tidigare, men väldigt positivt att vi kunde hitta tillbaka.

Här under följer tankar från huvudtränare Andreas Dahl:

Vi gör en riktigt bra insats från start där vi lyckas med vår relativt höga press och på så sätt inte ger dem någon tid och vi vinner ofta bollen högt upp i plan och kan på så sätt starta vårt anfallsspel högre upp i plan och det lyckas vi med i stort sett hela matchen och det är vi väldigt nöjda med. I det offensiva spelet så har vi en bra kvalité i passningsspelet och mycket rörelse och spelar ofta på spelare i fart framåt. Vi varierar vårt spel med possesion och mer rakare spel bakom deras linjer. Vi gör några fantastiskt fina mål där vi bygger anfallen ända nerifrån och kombinerar oss igenom så en match som vi är väldigt nöjda med och som jag tycker vi kontroller fullständigt genom hela matchen. En stor eloge till truppen för en riktigt bra insats från alla och också bevis på att vårt försvarsspel funkar bra och vi är trygga i det sätt vi vill spela och det resulterar i ytterligare en hållen nolla