Herr senior

Förlust i årets andra träningsmatch mot Vallåkra (spelades 15/2)
2020-03-01 22:46
Under lördagen spelade herrarna återigen match, denna gång mot Vallåkra på Örevång. Tyvärr skulle detta visa sig bli en lördag som vi fort vill glömma.

Efter en mycket slätstruken insats förlorade vi med 2-1. Matchen började ganska lugnt och lagen kände lite på varandra men efter 10 minuter började vi få problem med bortalagets långbollar. Under en femton minuters period ledde detta också till ett skott i stolpen, en missad straff och en boll på mållinjen för Vallåkra. Vi förde spelet men hade svårt att skapa målchanser och när vi slarvade ställde de om direkt vilket ledde till dessa farligheter. Vi lyckades skapa någon chans efter ett tag men svårigheterna fortsatte halvleken ut. Istället kunde Vallåkra tillslut ta ledningen efter ytterligare en långboll som vi hamnade fel på. Därmed var halvtidsresultatet 0–1.

Efter ett långt snack i paus kom vi ut och startade andra halvlek bättre. Vi gjorde omgående 1-1 genom Albin och därefter skapade vi 1-2 klara lägen för att ta ledningen. I detta läge spelade vi bra men bollen ville inte in. Istället slarvade vi på mittplan efter dryga timmen och från ingenstans kunde bortalaget ta ledningen på nytt. Detta var en käftsmäll vi inte riktigt hämtade oss från utan resten av matchen spelades klart utan några större händelser, och därmed blev slutresultat 1-2.

Resultatet i en träningsmatch i februari kan vi ignorera, men inte inställningen och kvalitén i det vi vill göra. Detta var som bortblåst och lördagens match var verkligen en väckarklocka för hela truppen.