Förlust i premiären!
2020-08-02 12:23
Bjärred-Glumslövs FF 2-0
Under fredagskvällen reste herrarna till Bjärred för den försenade säsongspremiären av division 4. Tyvärr skulle det visa sig bli en dyster historia.
Första halvtimmen hade vi stora problem och det var Bjärred som förde matchen. De spelade ingen fantastisk fotboll på något sätt men de var hetare på allt, sprang snabbare, vann andra bollar, bättre fokus etc, medan vi ägnade första halvtimmen åt mycket slarv och nervöst spel. Under den period bjöd vi tyvärr på två mål vilket innebar en stor uppförsbacke då vi samtidigt hade problem att hota Bjärred backlinje.

Sista kvarten av första halvlek blev bättre och vi skapade ett par halvlägen som kunde skapat oreda, men underläge i paus var fullt rättvist. Vi gjorde lite justeringar i paus och andra halvlek var klart bättre.

Första 10-15 styrde vi och pressade tillbaka hemmalaget som var lite i gungning. Vi lyckades återigen skapa ett par halvlägen och det kanske hade räckt med en reducering där för att vända matchen? Istället blev det mer hawaiispel sista 30 där vi förde matchen och tryckte fram folk, vilket av naturliga skäl ledde till kontringar bakåt så det kändes öppet vem som eventuellt skulle göra matchens tredje mål. Med 10 kvar fick Bjärred en man utvisad och vi lyckades faktiskt skapa två bra lägen, ett skott mot öppet mål som räddades av utespelare på mållinjen samt ett bra skott av Tobbe som målvakten gjorde en fin räddning på.

Men det ville sig inte riktigt, trots att vi verkligen gav allt sista timmen - inte klappade ihop trots den dåliga starten - och försökte matchen igenom så kom vi aldrig riktigt nära. Bjärred var stabila över hela planen och utnyttjade våra misstag kliniskt. Därför var det rättvist att de vann denna matchen, slutresultat 2-0.

Vi tar med oss sista timmen och tar sikte på tisdag, då det är hemmapremiär mot Kågeröd.