Första segern för Herr A och Herr B inledde starkt.
2020-08-11 12:49
Hattrick-hjälte, Tobias Mörkhöj
Under fredagskvällen reste herrarna nordväst för att ta sig an nykomlingen Västra Karup för vår tredje match.

Efter en lite skral start poäng- och spelmässigt skulle vi visa oss från vår allra bästa sida denna kväll. Vi tog direkt kontroll över bollen och höll det matchen ut. Tillskillnad från tidigare matcher spelade vi på mattan hela tiden, vilket hemmalaget hade stora problem med.

Västra Karup låg lågt och satsade på kontringar vilket gjorde det lite svårt för oss att luckra upp de i matchstarten, men efter 27 minuter spelat blev Tobbe rättvänd utanför boxen, tog ett par kliv och skruvade upp ledningsmålet i krysset, klass!

Vi fortsatte spela bra och skapade 2-3 bra lägen som borde gett utdelning. Det enda Västra Karup hade var långbollar och där hade vi lite problem i kommunikationen som ledde till ett par halvfarliga lägen, men Filip i målet var säkerheten själv matchen igenom. Paus, ledning 1-0.

I andra halvlek var det inget snack om saken. Vi fortsatte föra spelet och känslan var att det endast var den sista eller näst sista passningen som hade behövt vara lite bättre för att vi skulle springa ifrån. Hemmalaget fick en del fasta situationer som de var tunga på men detta skötte hela laget galant.

Med 20 kvar skruvade Tobbe snyggt in 0-2 på frispark och segern kändes nära. Vi byte in lite folk från bänken som med pigga ben sprang sönder Västra Karups trötta försvarare. På stopptid revs Pernet ner och Tobbe kunde fullborda sitt hattrick från 11 meter. En helt underbar seger och jättefin insats av alla!

Under söndagen premiärspelade också B-laget, på hemmaplan mot IK Wormo. Glumslöv ställde upp med en härlig blandning av spelare från seniortruppen, juniorlaget och ett gäng gamla spelare som stöttade upp. Matchen blev en ensidig historia då var vi var klasser bättre och hade det inte varit för värmen hade nog vinsten blivit betydligt större. Efter 1-0 ledning i paus trillade bollarna in i andra och tillslut vann vi med 5-0. Målskyttar: Abbe, Filip Persson, Lucas x2 och Mackan Söderman. Stor eloge till alla spelare för en fin insats, extra plus och tack till Rickard Johansson som ställde upp som målvakt och Filip Persson som blev inringd under samlingen.

Nu väntar två träningar för seniorlaget innan fredagens derby mot IK Wormo på Örevång.