Oerhört tung förlust för Herr A men drömmål avgjorde för B-laget
2020-09-02 17:53
GFF-Åstorp
Under helgen och måndagen spelade herrarnas båda representationslag. Det skulle visa sig bli två matcher som innehöll både glädje och stor bitterhet...

Herrarna inledde lördagen med match mot Åstorp och ja, vad ska man säga? En match vi skulle vunnit alla dagar i veckan men en kombination av dåliga beslut, missade lägen och några högst tveksamma domslut innebär att vi tappade 3 säkra poäng till 0.

Första halvlek var en av de bästa insatserna vi har genomfört på många år. Vi ägde allt spel, hade full koll bakåt och skapade en hel del klara målchanser. Vi spelade hela tiden på marken, hittade in bakom deras mittfält där vi kunde vända upp och skapa lägen. Redan efter 20 minuter hade vi haft två bollar på mållinjen och strax därefter kunde Bleron slå in 1-0 efter att Abbe löpt igenom, fått med sig målvakten ut och då spelade Bleron som kunde lobba in ledningsmålet i tom bur. Resten av halvleken fortsatte på samma sätt och den enda besvikelsen var att matchen inte var död målmässigt, så mycket bättre var vi.

Tyvärr tvingades vi göra ett byte i paus på en viktig position och spelare och även om ersättarna absolut inte ska klandras för någonting så rubbades stabiliteten och detta utnyttjade Åstorp. De startade andra halvlek bättre och matchen jämnades ut. Dock hade de fortsatt svårt att skapa målchanser och känslan var god. Tyvärr blir vi rånade på en solklar frispark efter knappa timmen, vi hamnar i obalans och istället för frispark kan en rensning från samma situation leda till friläge och 1-1. Verkligen från ingenstans.

Precis som mot Bjuvstorp reagerade vi dock bra på insläppt mål och inom en fem minuters period hade vi två fria skottlägen i boxen som vi inte utnyttjade. Istället stack Åstorp upp på deras andra anfall i matchen och återigen rann en långboll igenom, och 1-2 istället för den 4-0 ledning vi borde haft. Vi kan inte skylla på något, men ändå surt då vårt spel förtjänade så mycket mer. Ledningsmålet sänkte oss och under en 10-15 minuters period blev vi skärrade och hade svårt att få igång ett organiserat spel. Vi gjorde några byten och då blev det genast bättre. Åstorp höjde sig i andra men sett till hela matchen var vi mycket bättre. Vi lyckades skrapa fram ett jätteläge till i slutet men det ville sig inte. En solklar seger slutade med noll poäng, oerhört tungt...

Under måndagskvällen spelade Herr B säsongens 4:e match, denna kväll mot Teckomatorp. Det skulle visa sig bli en tuff och jämn match. Glumslöv hade mest boll matchen igenom men TSK var inte oävna och hade även de perioder.

Under första halvlek var det rätt jämnt mellan målchanserna och en hel del tid mellan de, men vi skulle nog haft ledningen sett till spelet. Paus 0-0.

I andra blev spelet mer utdraget på grund av många trötta ben och huvuden och chanserna böljade mer fram och tillbaka. Filip i vårt mål gjorde ett par fina räddningar innan vi genom en strålande individuell prestation från Magnus Kjellsson kunde ta ledningen efter cirka 65 minuter spelat.

Efter detta spelade vi bra och smart och genom ett bra passningsspel spelade vi bort mycket tid. Tyvärr slappnade vi under en kort sekvens och då kunde en långboll leda till friläge och 1-1, slarvigt. Vi tappade dock inte humöret utan trots att det var knapert med tid slog vi på farten igen och skapade ett par fina lägen.

Matchen tickade dock upp på tilläggstid och då kände Hampus från backlinjen att det var dags att ta tag i saken själv. Han följde med upp i anfallet, fick bollen i höjd med straffområdet felvänd mot mål. Där trixade han upp bollen till sig själv innan han cykelsparkade in 2-1 i en båge över målvakt och in i bortre krysset.

Ett helt otroligt mål, det måste vara ett av de snyggaste på Örevång någonsin! Det var det sista som hände och därmed 3 sköna poäng för GFF!

Återigen en match där många unga, egna produkter fick spela och de alla gjorde ett fint jobb tillsammans med de lite mer rutinerade spelarna.