Oavgjort med matchens ”sista” spark mot Fortuna
2020-09-21 09:35
Jubel efter Gugges kvittering på stopptid
 Under lördagen (12/9) spelade herrarna en ny tuff match, denna gång mot Fortuna.
Förutsättningarna på förhand var speciella då vi saknade 7 ordinarie startspelare och därmed fick bredden i truppen testas, men även ett par spelare som lagt av kallas in.

Fortuna kom som obesegrade till Örevång och med det i åtanke kändes det tungt när de redan i 4:e minut fick ta ledningen på en hörna alldeles för enkelt. En kalldusch, men vi försökte äta oss in i matchen.

Första halvlek var mycket spel mellan straffområdena, båda lagen hade svårt att komma till några målchanser och 0-0 i paus hade nog mer spelat matchen. I andra halvlek öppnade spelet upp sig mer. Till en början fick vi lite tryck på Fortuna men när 65-70 min var spelat började det synas att vi hade många spelare som inte spelar 90 min på denna nivå varje vecka, och vi blev slitna. Under en 10 minuters period kunde Fortuna kontra på oss rejält och de skapade då också 2-3 stora chanser att avgöra eftersom vi inte orkade ta hemjobbet.

Tack vare Bennes räddningar och lite ändringar i laget lyckades vi hitta tillbaka och sista 10 var det spel mot ett mål där vi pumpade på. Vi missade öppet mål med 5 kvar, innan vi på stopptid skapade 4 stycken 100% chanser i samma situation. Bollen rann ut till hörna efter heroiskt försvarsspel från Fortuna. Hörnan slogs, bollen nickades men räddades på mållinjen, slogs in igen och helt plötsligt var Gugge fri och kunde dunka in 1-1 i öppet mål, 92:e minuten. Yes!

Vi hade tur i mitten av halvleken men sett till hela matchen var ett kryss rättvist och en stor eloge till hela laget som kämpade till sista sparken.