Förlust mot Fortuna men en fin insats inledde DM gruppspelet för herrarna
2022-03-06 08:03
Glumslövs FF-FK Besa 3-0

Förra helgen förlorade herrarna mot Fortuna men årets första DM match genomfördes på ett mycket bra sätt.

Under helgen vecka 8 reste herrarna den korta vägen till Rydebäck för att ta sig an division 4 laget Fortuna FF. Det blev en match där grabbarna verkligen fick slita och kämpa, då hemmalaget är ett mycket duktigt lag med ett par rejäla spetsspelare längst fram, bland annat vår gamla lagkamrat Tobias Mörkhöj samt Nicklas Nielsen som man hämtat direkt från Superettan och Landskrona BoIS. Killarna gjorde en gedigen kämparinsats och stod upp för varandra samt försökte spela när tillfälle gavs men Fortuna vann matchen välförtjänt sett till spel och skapade målchanser. Det slutade dock bara 1-0 och vi tar verkligen med oss att vi gav det en chans matchen igenom istället för att tillåta det att rinna iväg när Fortuna hade mycket boll, precis så vi ska agera i serien för att vinna matcher även när inte vår egna spel är på topp.

Under lördagen (5 mars) inleddes tävlingssäsongen genom att DM gruppspelets första match spelades. Vi "tog emot" FK Besa på Landskrona IP och trots kvalitativt motstånd, återigen från division 4, så gjorde grabbarna en fin insats och vann rättvist med 3-0, här kommer matchrapporten:
Då var tävlingssäsongen igång för herrarna och det började på allra bästa sätt. I DM första match tog vi oss an Besa och grabbarna gjorde en fin insats. Matchen igenom krigade man, ställde krav på varandra, spelade fin fotboll och skapade målchanser - en stor skillnad jämfört med förra året vilket känns mycket positivt. Det var såklart bara en match i mängden men med tanke på motstånd och konkurrensen som nu finns i truppen så vore det fel att inte våga hoppas på en bättre säsong 2022.

Matchen inleddes relativt jämnt, med lite mer boll för Besa - men ganska omgående så var det vi som började skapa målchanser, ibland genom eget spel men också genom en effektiv press. Redan efter 11 minuter så vann Abbe bollen på sista tredjedelen, attackerade den farliga ytan och frispelade Isak som ensam med målvakten rullade in 1-0. De första 30-35 minuterna fortsatte på samma sätt och GFF hittade fina kombinationer från mittbackarna, via Johan på mitten för att frigöra de offensiva spelarna. Efter ytterligare en frispelning efter 25 minuter så kunde vi känna att vi förtjänade en straff eftersom Anton blev dragen i tröjan av målvakten när han skulle lägga in bollen i öppet mål, men istället blev det bara hörna. Lyckligtvis tilläts Bruce stå helt fri vid straffpunkten och dunka in 2-0 på volley. Sista kvarten av första blev vi lite låga och tillät Besa komma närmare oss vilket gjorde att Filip fick göra 1-2 bra räddningar men när pausvilan gick var det fullt rättvist att vi hade ledningen.

Andra halvlek blev rätt lik den första. Besa ändrade om och försökte flytta fram sina positioner men skapade inte mycket mer än lite inlägg och någon halvfarlighet. Istället fortsatte vi skapa, denna halvlek mer genom kontringar och med lite mer flyt kunde vi gjort 2-3 mål denna halvlek också. Det blev dock ”bara” ett, när Hugo K efter 2-3 returer kunde raka in 3-0 målet som också blev slutresultatet.

Grabbarna gjorde en helgjuten insats som förtjänar beröm, framförallt mot ett skickligt och tekniskt lag som Besa.

Nu fortsätter de hårda jobbet, det är i april månad vi ska prestera. Vi tackar FK Besa för matchen och önskar de lycka till under 2022.