DM gruppspelet avslutat för herrarna!
2022-04-02 07:32
Bild från vinsten mot Munka Ljungby

Under mars månad avslutades DM gruppspelet för herrarna och det blev 3 raka segrar efter två fina insatser mot Västra Karup FF och Munka Ljungby.

Efter den inledande segern mot FK Besa hade herrarna satt sig i ett bra läge för att kunna utmana om avancemang i DM detta år. De två kommande matcherna var borta mot Västra Karup FF från division 6 samt "hemma" på Ulkavallen mot Munka Ljungby från division 5.

Först ut var matchen mot Västra Karup FF:

Västra Karups FK-Glumslövs FF 2-6
Herrarnas fina start i DM fortsatte i omgång två genom en mycket gedigen insats uppe i Båstad mot Västra Karups FK. För dagen svartklädda GFF ägde matchen från start till mål och att det bara blev 2-6 är enligt rapporten en smärre bragd. Återigen, bara en match på ”försäsongen” och denna gång mot lite lägre rankat lag men gott jobb pågar.
Här kommer matchrapport från huvudtränare Andreas Dahl:

En match där vi dominerade fullständigt spelmässigt från start till mål .
Vi skapade mängder med målchanser och hade ett varierat anfallsspel samt hittade in i ytorna vi vill komma åt. Dessutom hade vi ett bra djupledsspel idag med många hotade löpningar .

Hade även i perioder ett bra etablerat spel på deras planhalva vilket va något vi hade tagit upp inför matchen så det var glädjande .

Defensivt så hade vi för det mesta koll på det och lyckades också många gånger vinna boll med vår höga press.
Dem få chanser de hade, skapade vi till dem genom eget slarv men just det är något jag tycker vi blivit mycket bättre på men jag är inte helt nöjd från det att det är helt borta, för det handlar bara om en sak, vårt eget fokus .

Överlag en fullständigt rättvis seger där vi dominerade totalt långa stunder, det enda som man retar sig lite på är att vi inte är ännu mer kliniska för det är en match där vi kunde / borde gjort 6 mål till.

Inför den avslutande gruppspelsmatchen räckte det alltså med en poäng mot Munka Ljungby för att avancera som gruppetta, här kommer matchrapporten från den matchen:

Att fixa minst en poäng genomförde grabbarna på ett strålande sätt och vann matchen med 3-1 efter en gedigen insats. Målskyttar var Isac x2 och Åge och här kommer huvudtränare Andreas Dahl sammanfattning av matchen:

En match där vi hade en del spelare borta pga skador och sjukdomar vilket gjorde att andra spelare fick chansen från start och gjorde det väldigt bra . Det visar att vi har en bredd och konkurrens i truppen vilket är härligt och viktigt .

Vi gjorde en första halvlek som var helt okej både defensivt och offensivt, vi styrde matchbilden och förde spelet medan dem låg mest på kontringar . Vi kände när vi gick in i paus med en 2-1 ledning att vi ändå hade några nivåer till i oss, speciellt att vi kunde höja tempot och kvalitén. Det gjorde vi i andra halvlek som är fullt dominerande från vår sida där vi skapar en mängd chanser men deras målvakt gör en fantastisk insats i målet .
Till slut får vi in en boll till och matchen slutar med en 3-1 seger samt 3 poäng in på kontot .
Överlag en ok första halvlek och en bra andra halvlek , återigen en match där vi för matchen under i stort sett 90 min men vi har att jobba med just i avslutningslägena: att bli lite kyligare så att vi får mer utdelning på alla chanser vi skapar och i defensiven att även om vi är spelförande stora delar så får vi aldrig slappna av eller bli övermodiga så vi missar att ha balansen i laget .