Herr senior

Tre fina poäng mot Svalöv för herrarna!!
2022-04-24 09:54

Under fredagskvällen var det äntligen dags för årspremiär på Örevång för herrarna och vilken kväll det blev. Vi tog emot Svalöv och grabbarna var heltaggade för revansch vilket direkt syntes.

Redan efter fyra minuter blev Timothy frispelad men istället för att kunna skjuta så blev han fälld i straffområdet vilket resulterade i straff och rött kort. Från 11 meter gjorde Timothy inget misstag och 1-0. Känslan av att spela med en man mer i 86 minuter blev kanske lite omvälvande för under den närmaste 10 minuters perioden blev vi lite utdragna och osäkra och efter en långboll hamnade vi fel och vips var det kvitterat efter 13 minuter. Det som dock gladde mest denna kväll var grabbarnas beslutsamhet efter kvitteringen. Resten av matchen, förutom en kvart i början av andra, förde vi med beslutsamhet, vi flyttade på motståndarna och satte tryck på de.

Det tog ett litet tag men efter dryga halvtimmen fick vi in två snabba, identiska mål. Fin crossboll ut på högerkanten, inspel i boxen och sedan var det bara för först Isac, och sedan Filip att raka in bollen i öppet mål och därmed pausledning med 3-1. En fin halvlek av killarna där det fanns en helt annan inställning, men självklart ska vi ha med oss att utvisningen hade en stor påverkan på denna match och trots 10 man så tilläts Svalöv trycka på i kortare perioden vilket vi måste jobba med.

Men inställningen och spelet var tillbaka och efter en rät så händelsefattig andra halvlek, där först Svalöv tryckte på lite men där vi dominerade sista halvtimmen så kunde tillslut Timothy, efter ett par missade chanser för laget, definitivt avgöra med sitt 4-1 mål i 87:e minuten. En gedigen och välförtjänst seger för herrarna och otroligt skönt att direkt komma upp på vinnarspåret igen.

En stor eloge till Jakob Kexel som gjorde en mycket fin insats på högerbacken matchen igenom, men plus till hela truppen denna dag.

Vi vill också tacka alla som kom och titta, det var en strålande kväll på IP där föreningens ungdomsspelare, såväl tjejer som killar hejade fram de gröna tillsammans med vuxna och gamla GFF-profiler, precis så vi vill ha det, underbart!