2022-04-30 09:28
Fredagens tre målskyttar: Filip J, Abbe och Anton L.

Under fredagskvällen var det dags för ny match för herrarna och vi reste till nykomlingen Tågarp.

Tyvärr var det inte så bra förutsättningar för någon av lagen med en otroligt studsig plan så vi fick lägga om taktiken lite och fokusera mer på djupledsspelet och kampspelet än vårt vanliga lir.

Vi fick dock en kanonstart på matchen och redan efter 7 minuter stod det 0-2. Först en frispark där Abbe var först på den andra returen och rakade in ledningsmålet, och omgående därefter gjorde vi ett snyggt spelmål då Filip J frispelades genom en genombrottslöpning från mitten och ensam med målvakten gjorde han inget misstag. Tyvärr slappnade vi av därefter och omgående reducerade hemmalaget när vi stod och sov på en frispark som tilläts färdas in på bortre stolpen utan att någon grön tog bort bollen. Resten av halvlek var dock vår och vi skapade många lägen som kunde/borde resulterat, men vi fick nöja oss med ett till, efter ett kanonskott från Anton L när halvtimmen hade gått. En bra genomförd halvlek trots förutsättningarna och vi gick in i paus med en trygg ledning.

Andra halvlek började som första och redan i 46:e minuten kunde Anton L göra sitt andra för dagen och 1-4 var ett faktum. Resten av halvleken behöver vi inte skriva så mycket om, vi gick ner oss en del och det mesta av tiden bestod av risiga passningar, bollar som studsande över foten och felbeslut. Vi jobbade dock hårt som ett lag för att försvara ledningen och när domaren blåste av matchen var det fullt rättvist och 3 underbara pinnar in på kontot!

Nu tar vi helg och tar sikte på 2 träningar och en ny fredagsmatch nästa vecka, då på hemmaplan mot Trollenäs - alla till Örevång!

Vi tackar Tågarp för ett, som vanligt, trevligt arrangemang och för en god kamp, lycka till under resten av året.