Herr senior

Kryss mot Trollenäs för herrarna
2022-05-08 18:18

Under fredagskvällen var det återigen dags för fotbollsfest på Örevång då herrarna välkomnade Trollenäs. Vi hade två raka segrar bakom oss och en stor önskan om att förlänga denna svit.

Första halvlek var en mycket jämn batalj där kvaliten på motstånd, framförallt organisationen och enskilda spetsspelare, hade höjts rejält så alla 22 spelare på planen fick anstränga sig för att skydda sitt eget mål samt försöka skapa framåt. Vi hade svårt att ta oss igenom bortalaget lägre positioner medan Trollenäs lyckades bättre åt andra hållet när vi slarvade och då hade färre spelare på rätt sida bollen. Under en 15 minuters period i mitten av halvleken blev vi straffade två gånger, först genom en bolltapp där man lobbade in 0-1 från avstånd och sedan när vi stod och sov på en fast situation. 0-2 i paus och mycket arbete att göra.

Andra halvlek blev dock klart mycket bättre och det var GFF dominans mer eller mindre hela halvleken. Relativt omgående fick vi en straff som Timothy snyggt förvaltade och därefter började jakten. Vi ska väl inte säga att vi hade enormt många klara målchanser men vi spelade fin fotboll med mycket fart och vi kom till många nästan-lägen. Tyvärr, i perioder, så blev det för omständigt där vi skulle spela oss in på mållinjen eller inte slog in bollen i boxen trots 3-4 man på plats. Ironiskt nog dock, så var det precis en sådan situation som ledde till kvitteringen - massa korta passningar i boxen som tillslut letade sig fram till Jakob som i misstänkt (?) offside position kunde rulla in kvitteringen på mållinjen. Därefter tryckte vi på för ett ledningsmål men samtidigt lyfte bortalaget fram sina positioner lite så det blev jämnare och vi kom aldrig riktigt nära förutom ett bra missat läge där vi kunde avgjort.

Matchen slutade 2-2, vi borde vunnit sett till vår kvalite och andra halvlek men samtidigt var vi riktigt illa ute i första där Trollenäs gjorde det bra så vi kan inte säga att ett kryss var orättvist.

Vi tar med oss en riktigt bra andra halvlek och att vi lyckades hämta upp det tuffa läget. Återigen stort tack till alla som kom till Örevång denna kväll, fantastiskt att byn kan samlas så.