Herr senior

Tuff avslutning på vårsäsongen för herrarna
2022-06-25 10:38

Under torsdagskvällen var det dags för vårsäsongens sista match för herrarna då vi välkomnade Stehag.

Trots ett stort manfall av tillgängliga spelare samt en tung trend bakom oss så inledde vi matchen på ett strålande sätt och första halvlek ägde vi totalt. Vi spelade bra fotboll, varierade spel på mattan med en längre boll bakom bortalagets backlinje och Stehag fick mest slå undan i panik. Spelet ledde till många fina kombinationer där vi kom runt på kanterna och satte tryck men trots flera fina lägen så lyckades vi inte ta ledningen utan det stod 0-0 i paus.

Denna situation har vi varit i tidigare denna säsong, en stark första halvlek som sedan försvunnit i andra... och tyvärr upprepade det sig igen. Vi började slarva och från ingenstans så hade Stehag en 0-2 ledning från en fem minuters period där vi inte följde löpningar och förlorade dueller. Vi lyckades visserligen reducera på straff genom Timothy efter en timme men trots det så var känslan att de två insläppta målen tog bort allt självförtroende och sista halvtimmen blev inte mycket ordnat spel. Vi skickade nästan bara långbollar mot deras långa backlinje, drog på oss onödiga frisparkar och la energi på fel saker. Sista kvarten var det tyvärr närmare 1-3 än 2-2 och när matchen var slut fick vi på nytt inkassera en förlust.

Efter första halvlek känns det grymt onödigt men andra halvlek fäller oss återigen. Nu får vi använda sommaren åt att slicka såren, lappa ihop skadade spelare och se till att göra en riktigt bra höst för att minst rädda kontraktet.

Tack för allt stöd denna vår och glad midsommar på er!