SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Glumslövs Fotbollsförening
Fotboll på lika villkor !
F09/10/11

Gotlands fotbollscup
2024-06-24 22:17

12 tjejer och 5 ledare samlades på IP tidig söndagsmorgon för att ge sig iväg till Oskarshamn och sedan färjan till Visby.  Vi rullade av båten kl 15 och hann precis pumpa upp luftmadrasserna och byta om till matchkläder innan det var dags för första matchen mot IFK Visby.  Visby var lite yngre än oss och vi fick många målskyttar.  Sedan bar det hem till skolan för pasta och köttbullar innan tidig läggdags då vi hade tre matcher under måndagen och den första redan kl 9:00.

 

Under måndagen mötte vi Tallkrogen, Älta 1 och Sollentuna 1 och efter gruppspelet stod vi med två vinster och två uddamåls förluster och kom till B-slutspel under onsdagen. Semifinal gick på konstgräsplanen 500 meter från vår skola och vi mötte Bollstanäs. Matchen var jämn i början men sedan fungerade vår höga press och vi kunde få in fyra bollar i mål och till B-final där Sollentuna 2 stod för motståndet.

 

Det var ett peppat Glumslöv som ville ta revansch från gårdagens förlust mot Sollentuna 1. Först hittade vi inte planen (ett nytt planområde för oss) och sedan dyker inte domaren upp och de fick ringa in en ny.  Efter 45 minuter kom samma domare som dömde oss i semifinalen och tjejerna blev glada för han var riktigt bra. Kapten Ebba hade spanat in vinden och valde medvind i första halvlek.

Sollentuna började boll och vi bryter deras första uppspel passar hem och spelar runt på kanten upp på Nelly som går för skott och på returen petar Alma in 1-0!! Vilken start!  Med vinden i ryggen pressade vi motståndarna högt och när vi hade bollen vågade vi hålla i den och passade runt inom laget för att komma till avslut. Vi hade många farliga hörnor innan (igen)  stod på helt rätt stället och tryckte in 2-0.

 

I andra halvlek blev vi trötta och nu hade motståndarna vinden i ryggen.  Det var mycket kamp på mittfältet och Siri och Isabelle kämpade för att hela tiden vinna tillbaka bollen och få upp spelet på offensiv planhalva. Våra backar, Juni, Selma, Tuva och Brita som spelade på de flesta positionerna på plan, sprang oavbrutet upp och ner för att hela tiden vara på rätt sida och stoppa motståndarnas anfall.  Med sju minuter kvar gjorde vi tyvärr självmål och sedan blev det nervöst. Linn, Frida och Matilda jagade på kanterna och såg till att vi fick både kantspel och men även jobbade hem. Vi lyckades stå emot Sollentunas press de sista minuterna och vi vann B-finalen, alltid en skön känsla att vinna sista matchen i cupen. Lasagnen i skolmatsalen blev nerröstad och vi åkte till Mc Donalds och firade med hamburgare och glass.

På tisdagskvällen var alla lagen ute på gården tills det blev mörkt och efter utpackning och städning på onsdagen bar det av till Kneippbyn, ett sommar- och vattenland, där vi stannade till båten åkte från Visby 16:50 och vi anlände Glumslöv vid midnatt

 

Gotlands fotbollscup var riktigt rolig. Det är alltid svårt att veta vilket motstånd man kommer att möta på cuper men denna cupen var helt rätt nivå för oss, kul att få så många jämna matcher. Otroligt trevligt bemötande av alla funktionärer och på kvällarna hade skolan öppet cafeterian och fotbolls EM visades på TV:n. Nu blir det lite fotbollsledigt innan vi laddar upp för Eskilscupen.


Nyhetsarkiv
Gotlands fotbollscup2024-06-24 22:17
Brons i Kristianstad Cup2024-01-22 13:00
Kamratcupen i Höganäs2022-04-03 21:07
2020-02-12 08:43
Helgens matcher2019-10-06 19:30
Vilken fotbollshelg2019-09-23 22:17
Ny träning, nytt rekord2019-01-16 20:40